Een Humbaur bij aankoop van een Kögel • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Een Humbaur bij aankoop van een Kögel

Op Transport Compleet in Hardenberg presenteert Kögel zijn aanbod voor de transport- en bouwsector. Van 21 t/m 23 maart 2017 kunnen de bezoekers op stand 406 in hal 4 een speciaal voor de Benelux-markt geconfigureerde Kögel Cargo Ferry met roll-on-roll-off-uitrusting nader onder de loep nemen. De geëxposeerde schuifzeiloplegger valt op door zijn robuustheid, de uitgebreide standaarduitvoering en de vele individuele uitrustingsmogelijkheden. Naast zijn hoge afwerkingskwaliteit valt de Kögel Cargo Ferry vooral op door zijn lage onderhoudskosten en een enorme flexibiliteit in het gebruik. Er is ook een leuke beursaanbieding: wie een Kögel trailer koopt krijgt er een Humbaur aanhangwagen bij cadeau!

De uitgekiende indeling van de dwarsliggers maakt het zeer stabiele chassis geschikt voor het vervoer van zware ladingen, voor de meest uiteenlopende soorten wegdek en voor het dagelijkse laden en lossen – ook onder de moeilijkste omstandigheden. Het draagvermogen van de vloer maakt een asbelasting van de heftruck tot 7,2 ton mogelijk. Daarnaast heeft de Kögel Cargo een laag eigen gewicht en een zeer robuuste opbouw. Dankzij de beide doorlopende dakversterkingsprofielen is bij geopende zijwanden geen ondersteuning door rongen nodig. De trailer heeft in de basisuitrusting een eigen gewicht van ca. 6.000 kg. Daardoor is hij uitstekend geschikt voor transporten met een groot laad vermogen.

Bij de Kögel Cargo hangen bij een geopend dak geen kabels in het laadruim, aangezien deze in het dakzeil geïntegreerd zijn. Hierdoor kunnen de kabels niet achter de lading vast blijven haken en wordt schade voorkomen. Voor een optimale ladingzekering zijn naast het geperforeerde stalen Vario-Fix-randprofiel, waarmee de vracht nagenoeg traploos kan worden vastgesjord, nog eens 13 paar sjorogen met elk 4.000 kg trekkracht beschikbaar, deze zijn in de extra versterkte kantbalk van 4 Ton geïntegreerd. Uiteraard beschikt de Cargo over het ladingzekeringscertificaat conform DIN EN 12642 code XL.

Het tentoongestelde model is voor het onbegeleid Ferry transport is uitgevoerd met een heavy-duty roll-on-roll-off-uitrusting. Daartoe behoren een diagonale versterking tussen de langsdragers en de kantbalk, een 10 millimeter dikke gesloten glijplaat, een 10 millimeter dikke schotelplaat, zes paar Ferry ogen met een geteste kracht van 12.000 kilogram. Eén paar roll-on-roll-off- Ferry ogen is daarbij aan het voorste deel van het chassis in de buurt van de kingpen helemaal links- en rechts naar buiten gemonteerd voor een goede bereikbaarheid.

De Cargo, die op Transport Compleet 2017 word voorgesteld, biedt bovendien diverse individuele uitrustingsmogelijkheden. Deze omvatten bijvoorbeeld een 2 mm dikke en 1.250 mm hoge verzinkte staalplaat gemonteerd aan binnenzijde van het kopschot voor extra belasting en bescherming op de voorwand. Daarnaast is de oplegger aan de achterzijde voorzien van versterkte stalen buffers op de hoeken. Om de oplegger en de sluitingen te beschermen is er een 8 mm dikke verzinkte hoeklijn over de gehele breedte gemonteerd, evenals een sluitnokbescherming centraal gemonteerd op het achterkader van het chassis.

Bij de Kögel Cargo is het volledige chassis van het voertuig op lange termijn beschermd tegen corrosie, dankzij de Nano-Ceramic technologie en de KTL-coating met daarbovenop een UV-deklaag.

Op de laadvloer van de Kögel Cargo staat de beursaanbieding: een Humbaur Steely aanhangwagen. Wie tijdens de beurs Transport Compleet een Kögel oplegger koopt krijgt een Humbaur Steely aanhangwagen cadeau! Loop even langs bij de stand van Kögel in hal 4 voor de actie en de voorwaarden.

 

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer