Ga naar hoofdinhoud

Kooiker verstevigt marktpositie met overname

Kooiker Logistiek heeft logistiek dienstverlener Graaco uit Coevorden overgenomen. Het bedrijf uit Grou verstevigt daarmee haar marktpositie. Graaco was omwille van leeftijd en continuïteit op zoek naar een overnamepartij. Volgens Ben Blog, één van de aandeelhouders van het Drentse bedrijf, passen beide partijen goed bij elkaar qua logistieke diensten, ambities en bedrijfscultuur.

Graaco was een specialist in het managen van Full Container Loads of groupageverkeer en nam via een 4PL systeem de transportplanning volledig uit handen. Het bedrijf beschikte over warehouses met een totaal vloeroppervlak van 70.000 m2 en sloeg goederen op in bulk, stellingen en legborden. Daarnaast verzorgde Graaco VAL-werkzaamheden en bood een uitgebreid palet aan verpakkingsmogelijkheden voor agro-producten, van bigbags tot zakgoed. De zogeheten Grain Terminal op het eigen terrein laadt en lost complete graantreinen voor het overladen van de graanproducten op graanauto’s of de trein met als bestemming Rotterdam en geheel Europa. Graaco beschikte als enige logistiek dienstverlener in Nederland over een directe spooraansluiting op zowel het Duitse als het Nederlandse net.

Forse schaalvergroting

Voor Kooiker Logistiek betekent de overname een forse schaalvergroting met vijf moderne warehouses van ruim 180.000 m2 en een opslagcapaciteit van ruim 200.000 pallets. Dankzij de integratie met Graaco is Kooiker in staat haar logistieke dienstverlening uit te breiden en te diversificeren. Voor klanten betekent dit in de praktijk nieuwe routes, extra transportopties, meer opslagcapaciteit, extra VAL-activiteiten en efficiëntere logistieke operaties. Dankzij de overname werken er nu circa 430 medewerkers.

Het in 1918 opgerichte Kooiker Logistiek telt nu negen locaties, inclusief het hoofdkwartier in Grou en biedt een breed scala aan transportopties en logistieke diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer