Ga naar hoofdinhoud

Koomen start Coldstore Zwaagdijk

Koomen Internationaal Transportbedrijf uit Wervershoof heeft eind vorig jaar Coldstore Zwaagdijk geopend. Koomen ziet deze moderne opslagruimten voor droge, houdbare, geconditioneerde en verse goederen als een toegevoegde waarde in de dienstverlening van het transportbedrijf. Coldstore Zwaagdijk verhuurt de goed bereikbare, camerabeveiligde en ruime koelcellen aan derden.

“Het betreft een strategische uitbreiding van onze logistieke dienstverlening aan bestaande en nieuwe klanten”, legt directeur Mark Koomen uit. “Coldstore Zwaagdijk meet ruim 12.000 vierkante meter en staat op 18.000 vierkante meter grond. Het pand beschikt over 12 laaddocks en tien in afmeting verschillende koelcellen (temperaturen van + 20 tot – 4 graden Celsius). Een deel van de cellen is inmiddels verhuurd, maar het andere deel met een eigen toegang, bieden we nu voor korte of langere perioden te huur aan. Eventueel met de optie om in het gedeelte erboven een eigen kantoorruimte te huren en gebruik te maken van onze transportfaciliteiten. De ruime ontvangsthal is eveneens gekoeld en daarmee prima inzetbaar voor crossdockactiviteiten. Voor de laad-en loshandelingen zijn er heftrucks, elektrische pompwagens en juist opgeleide medewerkers aanwezig die ook voor de bediening van de installaties kunnen zorgdragen. Alle activiteiten zijn gecertificeerd volgens HACCP, SKAL en IFS. Recent werd daar de Lean en Green Award aan toegevoegd.”

Als dochterbedrijf van Koomen Internationaal Transport voorziet Coldstore Zwaagdijk in de toenemende behoefte aan vrij te huren opslagruimten voor droge en geconditioneerde goederen. “Een belangrijk deel van onze transportactiviteiten richt zich op het (inter)nationaal transport van geconditioneerde goederen. Dagelijks collationeren wij vanuit dit hart van het groentecentrum in de regio West-Friesland de versproducten bij tuinders, toeleveranciers en fabrikanten. Die groeperen wij in de crossdock van Coldstore Zwaagdijk en brengen in met volle wagenladingen naar Het Westland. Daar verdelen we de goederen en laden vervolgens groenten voor Duitsland en brengen die binnen de beschikbare tijdmarges naar bijvoorbeeld het Ruhrgebied, Koblenz of Frankfurt. Na de voorgeschreven rust laden we in Duitsland weer een retourlading voor deze regio, om op die manier lege kilometers tot een minimum te beperken”, aldus Koomen.

Koomen internationaal Transport verbreedde in de afgelopen periode haar dienstenpakket. Geconditioneerd transport is al jaren een kerntaak voor het Noord-Hollandse familiebedrijf, maar naast de gebruikelijke groenten, bloembollen en fruit, is men zich daarin ook toe gaan leggen op de winkel-/supermarktdistributie. Inmiddels zijn daar ook klant-ontzorgende Value Added Logistic (VAL) werkzaamheden aan toegevoegd via Koomen Logistics & Services. Naast de reeds genoemde op- en overslag richt dit deel van het bedrijf zich op: in- en uitslag, orderpicken, ompakken, etiketteren, douanehandelingen, sealen en wegen van goederen.

Afgelopen jaar is de transporttak zich ook gaan toeleggen op het gespecialiseerd en bemand vervoer voor de offshore sector richting Midden- en Noord-Engeland en Schotland. Wekelijks rijden er nu eigen Koomen trekkers met open opleggers, Tautliners en/of semidiepladers naar die locaties. Een andere tak van transport waar het bedrijf nu actief is, is die van de wegenbouw. Speciaal voor dat doel kunnen de trekkers voorzien worden van eigen geïsoleerde kieptrailers geschikt voor asfalt, maar waar nodig ook voor zand en grint. Het Koomen wagenpark telt in totaal 150 eenheden, waarvan 61 motorvoertuigen. Het merendeel is trekker, maar er rijden ook combi’s en ecocombi’s voor specifieke doeleinden, waaronder geconditioneerd vervoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer