Koopman: Papier zonder spanbanden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Koopman: Papier zonder spanbanden

Koopman en Groenewegen hebben op de RDW Testbaan in Lelystad een geslaagde TÜV test uitgevoerd met een speciaal ontwikkelde oplegger voor transport van staande papierrollen. De test stond onder toezicht van TÜV Nord, die aansluitend het TÜV XL certificaat voor deze oplegger heeft toegekend.

Op initiatief van Koopman werd Groenewegen benaderd om mee te denken bij het ontwikkelen en bouwen van een oplegger met een laadvermogen van circa 30 ton voor het vervoer van papierrollen. Deze papierrollen van circa drie ton per stuk dienen staand verladen te worden zonder het aanbrengen van spanbanden.
Samen ontwikkelde men een opstelling van de rollen binnen de oplegger waarbij de staande rollen een gesloten lading vormen op basis van extra zij- en vloerrongen. De rongposities zijn aangepast en berekend op belasting. Voor transport in het buitenland, waarbij het totaalgewicht lager dient te zijn, schuiven de rongen op en behoudt de lading het vormgesloten karakter.
Koopman laadt dagelijks 50 opleggers met papierrollen. Het aanbrengen van de benodigde spanbanden vergt een half uur per oplegger. Door deze nieuwe oplegger besparen men vele uren die  anders op de vrachtprijs komen. Koopman heeft inmiddels 10 van deze opleggers bij Groenewegen besteld en heeft daar nog een joloda railsysteem aan toegevoegd.

Koopman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer