Ga naar hoofdinhoud

Kosten besparen bij BP

BP brengt diverse kostenbesparende innovaties naar Hardenberg. Het bedrijf demonstreert onder meer de telematics-oplossing BP FleetMove. Dit systeem helpt ondernemers operationele kosten te reduceren door middel van slimme functies, zoals een chauffeurscoach en tankstation-advies.

TCH 2015 BP TelematicsOnafhankelijk onderzoek van het Millbrook’s Vehicle Test and Development Centre in Groot-Brittannië laat zien dat het gebruik van BP FleetMove de TCO van voertuigen met 9 procent verlaagt. Kostenbeheersing is zonder twijfel één van de belangrijkste aspecten van efficiënt fleetmanagement. Tijdens Transport Compleet Hardenberg toont BP PLUS enkele praktische en eenvoudig te implementeren middelen waarmee ondernemers en fleetmanagers de operationele kosten van hun voertuigen kunnen verlagen. Een centrale rol is daarbij weggelegd voor BP FleetMove, een bijzonder uitgebreide telematics-oplossing waarmee ondernemers de totale operationele kosten van hun (vracht)wagenpark flink kunnen verminderen.

Actuele managementinformatie

BP FleetMove raadt chauffeurs onderweg het meest voordelige tankstation aan, geeft rijstijladviezen en meldt afwijkingen tussen de getankte en werkelijke hoeveelheid brandstof. Fleetmanagers beschikken met BP FleetMove over de meest actuele managementinformatie van hun wagenpark. Erik Zwaan, Card Sales Manager BP Nederland & België: “Wij zijn zeer tevreden om te horen dat ons systeem goed ontvangen wordt en er volgens onafhankelijk onderzoek bewezen voordelen aan zitten. Zelf vinden wij de besparing van 9,1% gemiddeld aan de hoge kant. Onze klanten in Nederland zijn volop bezig met brandstofmanagement en hebben dit al tot een minimum gereduceerd. In Groot-Brittannië is brandstofmanagement in een minder vergevorderd stadium en zijn de chauffeurs minder ervaren met boordcomputers dan in Nederland. Een realistischer beeld van de besparing met BP FleetMove in Nederland is een percentage tussen de 0,5% en 3,00%. De besparing zit vooral in fraudepreventie (veilig tanken) en daarnaast in elementen als de chauffeurscoach en tankstation-advies.”

Niet zomaar een telematics-systeem

BP FleetMove is geschikt voor vrachtauto’s van elk merk en elk bouwjaar en biedt diverse voordelen boven standaard telematics oplossingen zoals veilig tanken, tankstation advies en een chauffeurscoach. BP FleetMove bevat onder meer een koppeling met een TMS (Transport Managementsysteem) Planner, Track & Trace mogelijkheid, rapportage van rij- en rusttijden en weergave van Key Performance Indicatoren (KPI). Het systeem kan op een voordelige abonnementsbasis aangeschaft worden. Daardoor hebben ondernemers altijd de meest recente versie en blijven investeringskosten laag.

Alle oplossingen op één plek

Uiteraard kunnen bezoekers van Transport Compleet ook terecht op de stand van BP PLUS voor informatie over de vele mogelijkheden van de BP PLUS Tankpas, service voor eenvoudige BTW & accijnsteruggave én BP FleetExpert; software die ondernemers razendsnel inzicht geeft in brandstofverbruik, CO2-uitstoot en andere technische gegevens die essentieel zijn voor efficiënt wagenparkbeheer.

www.bp.com

stand: 108

 

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer