Kraker Trailers viert 20-jarig bestaan • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kraker Trailers viert 20-jarig bestaan

Kraker Trailers uit het Zeeuwsvlaamse Axel bestaat all weer 20 jaar. Enkele jaren gelden besloot eigenaar Jan de Kraker zich geheel te gaan toeleggen op schuifvloertrailers. Daar heeft hij tot op de dag van vandaag geen spijt van. Ook tijdens de recessie blijft er vraag naar dit type trailervooral omdat je er ‘slim’ mee kunt vervoeren. Wel is het nodig permanent te innoveren.

krakerDe schuifvloertrailers die Kraker Trailers anno vandaag maakt zijn multifunctioneel inzetbaar: alle types zijn geschikt voor het transport van een breed aantal producten en goederen. Naast productontwikkeling  is After Sales  een belangrijke pijler binnen Kraker Trailers. Om een goede service te kunnen verlenen aan klanten, is het belangrijk een soepel opererende service-organisatie te hebben. Kraker Trailers beschikt in Axel over een eigen servicecenter waar schuifvloertrailers compleet kunnen worden gereviseerd en waar reparaties als gevolg van schade worden uitgevoerd. Verder heeft de Axelse trailerfabrikant door vrijwel heel Europa een netwerk van gecertificeerde servicepartners opgezet. Alle servicepartners beschikken over gekwalificeerde medewerkers die door Kraker Trailers zijn geschoold in onderhoud en reparatie van schuifvloertrailers. Vragen of problemen van klanten worden vertaald in oplossingen, waardoor stilstand en kosten zoveel mogelijk worden beperkt. Kraker-klanten kunnen bij de servicepartners ook terecht voor de jaarlijkse Periodieke Garantie Keuring van hun Kraker-schuifvloertrailer. Door deze garantie-keuring jaarlijks uit te laten voeren door een van de servicepartners, heeft de klant het recht aanspraak maken op zijn vijf jaar garantie op constructie en toegepast laksysteem. 

Digitale snelweg
Het zijn niet alleen de geasfalteerde snelwegen waarop Kraker Trailers actief is: ook de digitale snelweg wordt door het bedrijf ten volle benut om zowel de verschillende servicepartners te allen tijde van alle technische en trailer specifieke informatie te voorzien. Daarnaast biedt de site plaats aan informatieve  die de werking en de toepassing van de verschillende Kraker-voertuigen demonstreren. 

Milieu- en afvalsector
Ook de milieu- en afvalsector begint de voordelen van de schuifvloertrailer steeds meer te onderkennen. Zo heeft Kraker Trailers recent geëxposeerd op twee milieu- en afvalbeurzen: de Entsorga in het Duitse Keulen en de Ecomondo in Rimini, Italië. Op beide beurzen bleek er brede belangstelling te zijn voor de tentoongestelde CF-ECO HI, één van de laatste noviteiten van Kraker Trailers. De CF-ECO HI is ontwikkeld voor gebruik onder zeer zware bedrijfsomstandigheden en is o.a. bestemd voor transport van bouw- of sloopafval, zand, grind, glas, sintels en boomstammen. Deze schuifvloertrailer is uitgerust met een speciale vloer: de vloerplanken zijn opgebouwd uit een aluminium ondervloer met hierop een slijtstrip van het uitermate slijtvaste Hardox. De multifunctionaliteit van de Kraker-schuifvloertrailer wordt nog eens extra onderstreept doordat de CF-ECO HI, naast alle bovengenoemde zaken, ook geschikt is voor gepalletiseerd transport.

De CF-502
Een andere trailer uit het leveringsgamma van Kraker Trailers is de CF-502 (zie foto’s onder). Deze schuifvloertrailer is voorzien van twee zijdeuren van elk 6,2m. breed. Hierdoor is dit type bij uitstek geschikt voor het transporteren van ladingen breder dan 2,5m. of lange, ondeelbare ladingen. Ook pallets kunnen snel via de zijdeuren worden geladen en gelost. Verder is de CF-502 over de volledige lengte voorzien van een speciale bovenrand met geïntegreerde looprails voor het meeloopschot. De bovenrand kan, dmv een hydraulische handpomp, 300mm. worden gelift. Een hogere insteek is het resultaat.

Jubileum
Kraker Trailers prijst zich gelukkig dat het bedrijf zich goed door de crisis heen slaat. Er wordt momenteel geïnvesteerd in efficiency-verbeteringen. Lean en six-sigma zijn hierbij leidraden. Een voorbeeld van verbeterde efficiency is een ‘zwevend tapijt’: een hovercraftsysteem om trailers binnen de fabriek efficiënter te kunnen verplaatsen. Een andere noviteit (als optie leverbaar) is een elektronisch/hydraulisch aangestuurd stuursysteem dat volgens het Ackerman principe nauwkeuriger stuurt. Dit resulteert oa in een optimale sturing van de trailer en een ander bijkomend voordeel is de minimale inbouwhoogte wat de laadcapaciteit  ten goede komt.
Meer info op de website van Kraker Trailers.

kraker

kraker2

kraker2

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer