Krone met een goed gevoel de kerst in • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Krone met een goed gevoel de kerst in

Opleggerfabrikant Krone heeft een uitstekend jaar achter de rug. Het boekjaar 2017/2018 werd afgesloten met een recordomzet van 2,1 miljard euro, een behoorlijke stijging ten opzichte van een jaar eerder (1,9 miljard euro).

Bijna anderhalf miljard euro van de omzet was voor de Commercial Vehicles unit van Krone, waar de opleggers onder vallen. Dat is een stijging van 13,6 procent ten opzichte van het vorige boekjaar. De rest van de omzet werd behaald met de landbouwvoertuigen van de groep.

26,4 procent van de inkomsten rond opleggers werd gegenereerd op de Duitse markt, die nog steeds de belangrijkste afzonderlijke markt is en die een stijging van 10,2 procent tot 393,1 miljoen euro vertegenwoordigt. Andere belangrijke markten waren de West-Europese markten die 42,6 procent van de omzet vertegenwoordigden (voorheen 43,8 procent) en Oost-Europese, goed voor 22 procent (voorheen 21,6 procent).

Krone investeerde ongeveer 40 miljoen euro in het nieuwe coatingcentrum op de Werlte-productiesite, de hoogste investering in de hele geschiedenis van het bedrijf. De ultramoderne kathodische dompellak- en poedercoating biedt trailerchassis en opleggers maximale bescherming tegen gevaren voor het milieu. Andere investeringen waren het nieuwe onderdelencentrum en het centrale magazijn voor de gehele Krone Commercial Vehicles Group en de geautomatiseerde productielijn, allemaal geïmplementeerd op de Herzlake locatie. De vestiging in Dinklage werd voorzien van een nieuwe assemblagelijn voor de Krone-assen. Bovendien werd een nieuw Krone Center in de Franse stad Pusignan bij Lyon ingewijd als een nieuwe stap in de uitbreiding van het verkoopnetwerk.

Bernard Krone, Managing Partner van de Krone Group, is tevreden met de bedrijfsprestaties in het boekjaar 2017/2018. “De herhaalde toename van de verkoop getuigt van onze succesvolle strategie om ons te positioneren als een leverancier van uitgebreide diensten voor opleggers en aanhangers en landbouwmachines. Bovendien profiteren wij als een middelgroot familiebedrijf van snel, flexibel en innovatief te zijn. Een aandelenratio van 47 procent geeft ons een solide financiële basis die ons de ondernemersruimte biedt om verdere innovaties te implementeren en zo het pad van duurzame groei voort te zetten. Bovendien biedt de diversificatie in trailers en landbouwmachines ons uitzonderlijke kansen omdat we praktische oplossingen voor beide soorten producten ontwikkelen en onze klanten over de hele wereld helpen om hun uitdagingen aan te gaan. Een snelgroeiende wereldbevolking vraagt ​​om een ​​verhoogde en efficiëntere voedselproductie en dit brengt onvermijdelijk een toename van het vrachtvervoer met zich mee. Digitalisering speelt in dit verband een sleutelrol. Krone biedt vandaag al een breed scala van toekomstgerichte oplossingen voor slimme landbouwmachines en slimme trailers.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer