Krone showt Container Chassis Box Liner • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Krone showt Container Chassis Box Liner

Krone laat in Hardenberg de Container Chassis Box Liner. Die kon TTM.nl vorig jaar al eens laten zien, nu is Krones containerchassis voor iedereen live te zien op Transport Compleet.

Het gelijk aan de achterzijde van voertuig plaatsen van 20′ containers is in het containertransport een must. Daarvoor levert Krone het multifunctionele chassis Box Liner SDC27 eLTU70 met korte achterzijde. Het multifunctionele chassis is eenvoudig te bedienen en is geschikt voor 20′ tot 45′ containers. Het heeft een middentelescoop uitschuifsysteem, een uitschuifbare achterzijde en als optie een uitschuifbare voorzijde voor 45′ containers. Krone gebruikt hoogwaardig staal; zo weegt het basisvoertuig slechts 4.600 kilogram. De lastverdeling is bij het transport van 20′ containers met een zeer korte achterkant duidelijk beter dan bij vergelijkbare voertuigen.

In het combiverkeer wordt een 20′ container met 28 ton totaalgewicht vlak tegen de achterzijde met het multifunctionele chassis van Krone gereden met circa 6 ton koppelingsdruk. Dit extra aan koppelingsdruk is ook extra nuttige laadvermogen: bijna een ton meer dan bij vergelijkbare chassis.

De gewichtsbesparing ligt bij de nieuwe compacte achterzijde. De onderrijbescherming van het chassis is van hoogwaardig staal en is in de langsrichting 40 mm dik. De 20′ container is nu duidelijk verder naar voren gepositioneerd en het zwaartepunt ligt dichter bij de kingpin.

Het chassis kan eenvoudig worden omgezet voor transport van alle voorkomende container afmetingen. De frontbalk kan eenvoudig worden bediend zonder losse onderdelen en dus ook minder ergenis. De posities van de wielstanden zijn in kleur gemarkeerd en kunnen met hendels worden gekozen.

De achterlichten zijn in een beschermde positie gemonteerd en in de achterste containerbalk geïntegreerd.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer