Kusters start nieuw tankstation met crowdfunding • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kusters start nieuw tankstation met crowdfunding

Het Gelderse familiebedrijf Kuster Olie is met de bouw van een nieuw tankstation begonnen op industrieterrein De Laarberg tussen Groenlo en Eibergen. Op het nieuwe complex komt het aanbod van milieuvriendelijke brandstoffen en elektrisch rijden centraal te staan.

Kuster realiseert de bouw van de hypermoderne ‘energie hub’ samen met crowdfunders. Iedereen krijgt de kans om mee te investeren tegen een rente van 6 procent. De crowdfundingcampagne is onlangs gestart op het crowdfundingplatform Oneplanetcrowd.

Met de bouw van dit nieuwe tankstation breidt Kuster het aanbod van duurzame brandstof in de regio uit. In Doetinchem en Wijnbergen levert het bedrijf al groengas aan de pomp. De Achterhoekse Groene Energiemaatschappij (AGEM) levert de lokaal geproduceerde duurzame brandstof straks ook in Groenlo. “Rijden op alternatieve brandstoffen heeft de toekomst”, aldus Jan Pieter de Wilde van Kuster. “Om de energietransitie mogelijk te maken moet het aanbod van laadpalen en groengas toenemen” vervolgt de Wilde. “Bij de bouw van ons nieuwe tankstation in Groenlo treffen we zelfs voorbereidingen voor het leveren van waterstof. Het is belangrijk dat wij het netwerk aan aanbod van duurzame brandstof in de regio vergroten, zodat in de omgeving straks iedereen snel en makkelijk ‘groen kan tanken.”

Het tankstation wordt gebouwd naast de N18 en zal de toegangspoort worden van het bedrijventerrein De Laarberg. Het terrein wordt ontwikkeld met de ambitie te fungeren als duurzame motor van de regio en zal dus bestaan uit enkel bedrijvigheid die zich inzet voor een schonere toekomst.

Voor de financiering van het tankstation is bewust gekozen voor crowdfunding, zegt de Wilde. “Zo betrekken we de de consument bij het verduurzamen van de regio.” Annemieke Hoogenboom van Oneplanetcrowd: “Kuster is een gerenommeerd Nederlands familiebedrijf dat duidelijke stappen zet in de verduurzaming van hun aanbod. De inzet van dit soort bedrijven heb je nodig in de transitie naar duurzame mobiliteit. Mensen investeren in voor dubbel rendement: 6 procent rente maar ook een positieve impact op het milieu.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer