Ga naar hoofdinhoud

Kwartet DAF’s LF voor Willems Rijkevoort

Willems Transport uit Rijkevoort rijdt sinds enkele weken rond met vier DAF’s LF 180. Dat gebeurt dedicated voor elektrotechnische groothandel Rexel Nederland. Allers Bedrijfswagens in Venlo leverde de nieuwe DAF’s af.

willems-2Voor het werk voor Rexel zijn de auto’s uitgevoerd in de huisstijl van de groothandel.“Bijzonder fijne auto’s, dat is nu al duidelijk. De chauffeurs zijn erg te spreken. Ze vinden de cabine fijn en comfortabel”, aldus Arie van Rijn, directeur bij Willems Transport. Dit transportbedrijf heeft lange ervaring met DAF, maar dan met de grotere trekkers van de CF- en XF-serie. ‘Deze 12-tons LF-bakwagens zijn voor ons ook nieuw. De viercilindermotoren (PX-5 135) van 180 pk draaien fijn en zijn stil en zuinig. Ze zijn gekoppeld aan een fijn schakelende automaat. Verder hebben de auto’s tal van systemen die helpen om aanrijdingen te voorkomen.’

De LF is standaard voorzien van een volledig elektronisch gestuurd EBS-remsysteem (Electronic Brake System) en ACC (Adaptive Cruise Control) met FCW (Forward Collision Warning) en AEBS (Advanced Emergency Braking System). Ook LDWS (Lane Departure Warning System) is aan boord.

willems-1Willems Transport heeft een wagenpark van 58 voertuigen, waaronder 54 DAF’s. Van Rijn: “Met DAF rijden we al sinds de jaren vijftig. Het feit dat de dealer hier aan het einde van de straat zit, speelt zeker mee bij die lange relatie. Onderhoud aan de auto’s doen we in een eigen werkplaats. We kunnen altijd rekenen op support en het komt zelfs omgekeerd voor dat de dealer op ons een beroep doet als daar een bepaald onderdeel nodig is, dat wij hebben. Het geeft al aan hoe goed de onderlinge verstandhouding is tussen ons en de DAF-organisatie.”

Willems Transport verzorgt de distributie voor Rexel in de provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. Het gaat om B2B-leveringen. De groothandel heeft een breed assortiment. Veel bestellingen lopen via de eigen webwinkel. “We verzorgen de planning en het transport volledig voor Rexel. Daarom zijn ze ook uitgevoerd in de huisstijl van de groothandel. Het zijn beslist mooie, representatieve voertuigen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer