Kwartet Stralis voor Koolwijk • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kwartet Stralis voor Koolwijk

Logistiek dienstverlener Koolwijk uit Bergambacht heeft onlangs de eerste drie van vier nieuwe Ivec Stralis Hi-Way trekkers in gebruik genomen. De trekkers zijn uitgerust met 460pk en 2150Nm sterke 11-liter dieselmotor, gekoppeld aan de nieuwe Hi-Tronix volautomatische versnellingsbak. Kwakernaak Bedrijfswagens uit Waddinxveen leverde de nieuwe trekkers af aan Koolwijk.

De nieuwste voertuigen van transportbedrijf Koolwijk zijn vier trekkers van het type Iveco Stralis, uitgerust met de Hi-Way cabine. Onder deze cabine bevindt zich een 460pk en 2150Nm krachtige Cursor 11 dieselmotor (Hi-eSCR, zonder uitlaatgasrecirculatie) die is gekoppeld aan de nieuwe Hi-Tronix volautomatische versnellingsbak. De nieuwe Stralis trekkers zijn herkenbaar uitgevoerd in de groen-gele kleurencombinatie van Koolwijk.

Familiebedrijf Koolwijk werd in 1922 opgericht. Piet Koolwijk begon vanuit Polsbroek met het vervoeren van melkbussen van veehouders naar de lokale melkfabriek. Inmiddels is Koolwijk uitgegroeid tot een complete logistieke dienstverlener. Kleinzoon Piet Koolwijk leidt samen met Leo Leuver een internationale onderneming met een wagenpark van 75 trucks en bijna 150 medewerkers.

Koolwijk is gespecialiseerd in containertransport van en naar de Rotterdamse en Antwerpse haven. Daarbij wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de in-land terminals in Nederland, België en Duitsland. Koolwijk is sinds 1989 met het hoofdkantoor gevestigd in Bergambacht. Daarnaast heeft het bedrijf nog een ware-housevestiging in Moerdijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer