Ladingdiefstal daalt met 13 procent • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ladingdiefstal daalt met 13 procent

De ladingdiefstallen zijn in Nederland in het derde kwartaal van 2015 met 13 procent gedaald.

transportcriminaliteitUit het Rapport Transportcriminaliteit (zie het document onderaan dit bericht) blijkt dat in vergelijking met het tweede kwartaal van 2015 een daling te zien is van van 60 naar 52. Het aantal voltooide ladingdiefstallen is de eerste negen maanden van 2015 met 13 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal pogingen halveerde zelfs in die periode.

In Europa is het aantal ladingdiefstallen de afgelopen tijd juist gestegen. Door de dalende trend in Nederland van de afgelopen jaren behoort Nederland niet meer bij de top drie van Europa als het gaat om ladingdiefstal. Duitsland, Groot-Brittannië en België gaan Nederland voor.

Een kanttekening die bij de daling gemaakt kan worden is dat de aangiftebereidheid binnen de branche nog verbeterd kan worden. De politie wil graag haar de aangiftebereidheid vergroten door drempels te verlagen om aangifte te doen. Om het aangifteproces te verbeteren met betrekking tot transportcriminaliteit is met het bestaande Loket Gestolen Voertuigen afgesproken dat via het nummer 088-0087444 ook aangifte gedaan kan worden van diefstal van vrachtwagens met of zonder lading. Aangifte van alleen ladingdiefstal kan daar niet worden gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer