Ladingdieven opgepakt voor drugshandel • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ladingdieven opgepakt voor drugshandel

De Spaanse politie heeft een internationale bende opgerold die cocaïne smokkelde van de Dominicaanse Republiek naar Madrid. Tijdens de actie in de Spaanse stad onderschepte de politie bovendien 30 kilogram drugs, en gestolen goederen ter waarde van minstens 100.000 euro. Dat meldt de Wereldomroep.

cocaïneDertien mensen zijn gearresteerd; een Spanjaard, drie Colombianen, zes Dominicanen, een Italiaan, een Algerijn en een Portugees. Onder de arrestanten bevinden zich medewerkers van de luchthaven Madrid Barajas.

De cocaïne werd vervoerd op toeristenvluchten vanuit de Dominicaanse Republiek. Wekelijks kwam er in totaal 20 kilogram coke langs de beveiliging. Bendeleden lieten de drugs achter in onder meer vuilnisbakken, waar vliegveldmedewerkers deze vervolgens uithaalden en mee naar buiten namen.

Om hun illegale activiteiten te financieren, pleegden leden van de drugsbende onder meer overvallen op vrachtwagens met computeronderdelen en huishoudelijke artikelen. Daarmee voldoet de bende precies aan het beeld dat steeds meer opduikt, dat van criminele organisaties die hun activiteiten financieren door ladingdiefstallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer