LAG ontwikkelt opleidingsunit voor Total • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

LAG ontwikkelt opleidingsunit voor Total

Total Belgium ontwikkelde zijn eigen opleiding voor het brandstoffenvervoer. LAG Trailers ontwierp de mobiele tool om dit in de praktijk te brengen. Total Belgium spendeert veel aandacht aan de opleiding van zijn chauffeurs. Het bedrijf stelde vast dat er momenteel geen beroepsvorming tegemoet kwam aan het benodigde eisenpakket.

Total Belgium besliste om de pioniersrol op zich te nemen door een eigen vakspecifieke opleiding te ontwikkelen. Karl D’Hont, projectverantwoordelijke bij Total Belgium, geeft aan hoe het bedrijf dit proces aanpakte: “We wilden de opleiding zo praktisch mogelijk maken.  Hiervoor hadden we nood aan het juiste didactisch materiaal om veilig, mobiel, flexibel en realistisch aan het werk te kunnen met onze chauffeurs. Hieruit ontstond het idee van de didactische aanhangwagen waarvoor Total aanklopte bij hun gekende partner: LAG Trailers.

LAG Trailers was de eerste brandstofoplegger fabrikant met een eigen testcentrum. Het bedrijf speelde het klaar om de belangrijkste elementen van zijn 460 m² grote testhal te integreren op een oppervlakte van 8 m².

Om een complete opleidingservaring aan te bieden vind je op het mobiel testcentrum heel wat toeters en bellen terug. Er zijn 3 tanks voorzien voor het laden en lossen van vloeistoffen. Net als op de echte tankwagens is er ook een meetinstallatie, pomp en haspel voorhanden. De installatie beschikt ook over verschillende types aansluitingen en  overvulbeveiligingen zoals fluitjes, elektronische sondes en afslagkranen bediend door vlottersystemen. Hiermee kan het bedrijf een bijna oneindig aantal realistische scenario’s nabootsen van leveringen bij particuliere en industriële klanten. Door te werken met een gesloten watercircuit kan dit op een veilige en vlotte manier..

LAG heeft het geheel gebouwd op een frame, zodat de volledige installatie demontabel is. Service Supervisor Patrick De Leeuw en het LAG Service team ontwikkelden samen met Rudy van den Brande, Transport Adviseur Total Belgium, een realistisch oefentraject met meerdere valkuilen. “Je moet je hoofd erbij houden tijdens de opleidingen”, zegt De Leeuw. “Alle geprogrammeerde obstakels gebeuren ook on-the-job en moeten onder de aandacht van de chauffeurs gebracht worden.”

De nood tot een degelijke opleiding van het brandstoffenvervoer blijkt duidelijk. Total Belgium voert daarom gesprekken met meerdere instanties om de opleiding te certificeren en beschikbaar te maken op een bredere schaal. De opgedane kennis van Total Belgium evenals de didactische LAG aanhangwagen vormen hierbij een onmisbaar onderdeel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer