LAG Trailers groeit flink in 2016 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

LAG Trailers groeit flink in 2016

De Belgische tankerproducent LAG Trailers zette sterke verkoopresultaten neer in 2016. Het bedrijf registreerde een jaarlijkse groei van meer dan 50 procent in de exportmarkten. De uitbreiding van het salesapparaat ligt aan de basis van deze groeispurt. De recente groei is het directe resultaat van de vernieuwde marktstrategie en de bijhorende investeringen, meldt het Belgisch bedrijf.

In 2010 herschreef de fabrikant de missie, visie en bedrijfsstrategie en verlegde het zijn focus op de tank- en intermodale markt. Het bedrijf vernieuwde zijn product portfolio om de ideale balans tussen standaardisatie, flexibiliteit, kost en kwaliteit te vinden. Het productieproces ontving de nodige investeringen om de nieuwe strategie te ondersteunen.

CEO Alan Zhang blikt terug op deze periode: “We startten met een leeg blad. Ieder intern proces werd nauwkeurig onder de loep gelegd om onze efficiëntie te maximaliseren. En het project is nog niet afgelopen.”

LAG Trailers wil de grootste tankerproducent in Europa worden. Het bedrijf hertekende hiervoor de Europese salesstructuur en betrad nieuwe markten terwijl het zich herintroduceerde in gekende markten. De fabrikant concentreerde zich hierbij op de dominante Europese markten van Duitsland en Frankrijk. De nieuwe strategie heeft zich ‘geloond’, zoals de Belgen dat zo mooi zeggen. De verkoopcijfers verdubbelden in Duitsland terwijl de onderneming een stijging van 50 procent optekende in Frankrijk. LAG verwacht een gelijkaardig resultaat in Frankrijk voor 2017, en een verdere stijging in de Duitse markt. LAG Trailers heeft geen exacte verkoopaantallen bekend gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer