Lancering van Apollo • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Lancering van Apollo

Elke Nederlander kent Vredestein. Alleen niet van truckbanden. Met Apollo-Vredestein moet daar snel verandering in komen vindt Benoit Rivallant, hoofd product management wereldwijd van Apollo. Op Transport Compleet in Gorinchem lanceert het merk onder de naam Apollo een nieuwe range truckbanden die volgens Rivallant alle eigenschappen van een premium merk hebben, maar tegen een betere prijs.

Dat Nederland het Apollo product niet kent, komt omdat het tot nu toe hier niet verkocht werd. Apollo komt uit India en is daar de leading brand, nog voor merken als Michelin. Apollo banden zijn daar highend en zelfs duurder dan het Franse merk. Apollo staat wereldwijd op de zestiende plaats en is het snelst groeiende merk op het gebied van bedrijfswagenbanden.

Testen
“Wij hebben vijf jaar geleden de beslissing genomen om ook voor Europa te gaan produceren,” vertelt Rivallant. “Die tijd hebben wij gebruikt voor de ontwikkeling van banden die zich hier kunnen meten met de andere premium merken. Want natuurlijk zijn de omstandigheden in India niet te vergelijken met die in Europa. Inmiddels hebben wij maar liefst 300.000.000 testkilometers achter de rug in elk deel van Europa. Die hebben wij grotendeels uitgevoerd bij vervoerders, ook Nederlandse.”

Deze wegvalidaties hebben plaatsgevonden bij onder meer Bolk, Pultrum, Heisterkamp, Müller en Mooij. “Dat wij ons werk goed gedaan hebben, blijkt voor mij uit het feit dat van de bedrijven die voor ons getest hebben, er vier uit vijf onze banden blijven kopen.”

Fabriek
Apollo richt zich in eerste instantie op mixed en regionaal gebruik en wat later ook op internationale inzet. Momenteel bouwt het bedrijf een fabriek in Hongarije. “Aan het einde van dit jaar kunnen wij 80 procent van de maten voor het regionale transport leveren en 90 procent van de mixed banden. Zeker voor mixed inzet hebben wij een uitstekende propositie: onze banden zijn heel sterk. Dat is nog een erfenis uit India waar dat een voorwaarde is. Voor Europa komen daar een aantal voordelen bij. Dat begint met een hoge kilometrage. Niet voor niets begint elke band bij ons met het woord ENDU van Endurance. Ook qua brandstofverbruik en grip onder natte omstandigheden lopen wij volledig in de pas met de andere premium merken. Onze beste banden hebben daar respectievelijk een C-Label en een A-klassificatie. Maar wij geven vijf jaar garantie op fabricage fouten én een karkas terugkoopgarantie want ook onze banden kun je herprofileren en van een nieuw loopvlak voorzien. Daarom durf ik echt te zeggen dat wij een A-merk zijn met een A-performance tegen de kosten van een B-merk!”, aldus Rivallant.

Apollo staat op de beurs op stand 150. Meer informatie via http://get.apollotyresdirect.com/vrachtwagenbanden

TEKST & FOTO’S: BERT ROOZENDAAL

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer