Ga naar hoofdinhoud

Langere files verwacht op de Hollandse Brug

Het verkeer langs de Hollandse Brug van Almere naar Amsterdam staat komende maand langere files te wachten, verwacht de VerkeersInformatieDienst (VID).

De vluchtstrook op de Hollandse Brug wordt maandag voor vier weken gesloten, waardoor bussen en zogeheten Vanpools zich bij het andere verkeer moeten voegen. Ook moet bij calamiteiten een rijstrook worden afgezet, zodat hulpdiensten snel over de brug kunnen rijden.
 
Sinds augustus vorig jaar is Rijkswaterstaat bezig met het verbreden en versterken van de Hollandse Brug. De werkzaamheden duren naar verwachting nog zeker tot juni dit jaar. Om de verkeershinder tijdens de werkzaamheden te verminderen, vaart sinds september een pont over het water. Die vervoert onder meer vrachtwagens, voetgangers, fietsers en taxi’s. Ongeveer vierhonderd fietsers en vierhonderd vrachtwagens maken hier dagelijks gebruik van.
 
De vluchtstrook wordt maandag alleen in zuidelijke richting afgesloten. Voor het verkeer in de richting van Almere voorziet de VID de komende maand dan ook geen problemen.

 

Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer