Ga naar hoofdinhoud

Van der Lee overgenomen door Vervaeke

De Belgische tanktransporteur Vervaeke heeft het Nederlandse Van der Lee overgenomen. Van der Lee is een grote speler in het vervoer van gevaarlijke goederen. Door de overname wordt Vervaeke  naar eigen zeggen een van de grootste tankvervoerders van West-Europa.

Van der Lee bestaat al sinds 1919 en heeft tegenwoordig een omzet van 50 miljoen euro. Het heeft zes vestigingen in Nederland, België en Duitsland, waar in totaal 400 medewerkers werken. Door de overname vergroot Vervaeke zich tot een concern met een omzet van meer dan 110 miljoen euro, een vloot van 700 trekkers, meer dan 1000 tankopleggers en een personeelsbestand van 900 man.

Vervaeke en Van der Lee zijn beide familiebedrijven en ze delen dezelfde missie en waarden, hebben een goede reputatie en hechten aan klanttevredenheid. Dat waren de belangrijkste factoren voor de strategische overname, schetst Vervaeke. Beide bedrijven behouden hun eigen identiteit.

Vervaeke en Van der Lee passen ook geografisch goed bij elkaar. Vervaeke telt nu een netwerk van twaalf vestigingen, strategisch verspreid over de belangrijkste chemische regio’s van Europa: het Ruhrgebied, Antwerpen en Rotterdam. “Van der Lee is een succesvolle organisatie die excelleert in veiligheid en service”, zegt Frédéric Derumeaux, CEO van Vervaeke.

“De acquisitie van Van der Lee is een unieke kans om onze activiteiten in Nederland en Duitsland verder te ontplooien en meer diensten aan onze klanten te kunnen bieden. Ik kijk ernaar uit het professionele team van Van der Lee te kunnen verwelkomen binnen onze groep.”

Ook bij Van der Lee zijn ze tevreden met deze ontwikkeling. “De samenvoeging van beide familiebedrijven stelt mij gerust. Op deze manier kunnen we onze internationale logistieke dienstverlening in de toekomst optimaal voortzetten”, aldus Frans van der Lee, managing director bij Van der Lee.

2 reacties op “Van der Lee overgenomen door Vervaeke

  • T Veerman

    Jammer weer een oer Hollands bedrijf in buitenlandse handen,of ze vlaggen uit naar meestal Polen met dus goedkope Chauffeurs op de bok.
    We stellen internationaal ook al niks meer voor nee Nederland wordt een kleine speler.

  • André Isecke

    Geen paniek jongen, ikzelf werkte 13 jaar bij de firma Vervaeke als chauffeur. Het is een firma waar je kan op bouwen. Je krijgt een eerlijke wedde, werkt met fijne kollegas en het beheer Is ok. Ze hebben nog nooit een filiaal opgericht in het Oostblok en kiezen om bekwame en taalvaardige chauffeurs aan te werven i.p.v goedkope oostblokkers. Dit gewoon, omdat ze de veiligheid hoog in het vaandel dragen! Ik denk dat ze met deze overname bewijzen dat ze goed bezig zijn. De integriteit van het ” oer-Hollands” bedrijf blijft zeker behouden. Ik ken persoonlijk massa”s chauffeurs bij Van der lee en dit zijn stuk voor stuk zeer bekwame mensen. De overname is dus voor iedereen een win-win situatie. André

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer