Ga naar hoofdinhoud

Levarht kiest voor Volvo’s FH 6×2

Bij Levarht zijn door Volvo Group Truck Center in Aalsmeer drie nieuwe Volvo FH420 6×2 trekkers afgeleverd. De import- en exporthandel in groente en fruit kocht de Volvo-trucks ter vervanging van drie afgeschreven trucks. Een belangrijke reden om te kiezen voor Volvo Trucks is de CO2-neutrale productie van de voertuigen en Volvo’s schone Euro 6-technologie. Levarht behaalde in 2012 de Lean & Green Logistics Award.

670_2016_Levarht_De_Kwakel_002Naast zorg voor het milieu roemt Levarht ook de betrouwbaarheid en kwaliteit van Volvo Trucks. “Groente en fruit zijn dagverse producten, een half uur te laat bij het distributiecentrum kan betekenen dat de lading retour komt. We kunnen ons dus geen stilstand veroorloven”, aldus transportmanager Johan Littel. “We willen de goederenstroom in Nederland en België zoveel mogelijk in eigen hand houden, maar zijn tegelijkertijd geen transporteur. Volvo Group Truck Center begeleidt ons prima. Samen met hen kwamen we uit op een 6×2 trekker met gestuurde, liftbare voorloopas. Onze producten zijn vrij zwaar en de chauffeurs rijden van teler naar teler veel groupage. Met deze asconfiguratie is elke gewichtsverdeling te compenseren en worden we niet in onze planning belemmerd. Ook technisch gezien kunnen de trucks maximaal renderen door het Volvo Gold onderhoudscontract inclusief connectiviteit dat we hebben afgesloten bij Volvo Group Truck Center.” De Volvo-trekkers zijn hiervoor uitgerust met een geavanceerde telematicgateway, die continu waakt over de essentiële onderdelen van de truck. Dit maakt het mogelijk het onderhoud proactief te plannen.

670_2016_Levarht_De_Kwakel_004De drie identieke Volvo FH-trekkers zijn voorzien van de automatisch schakelende versnellingsbak I-Shift met Fuel Economy-pakket voor optimale brandstofefficiency. Verder is onder meer gekozen voor het Visibility-pakket met Bi-Xenon verlichting en zijn de Globetrotter slaapcabines uitgerust met het Driver Deluxe-pakket. “Dat comfort bieden we onze chauffeurs graag. Zij beginnen in het holst van de nacht, dan is het prettig om tussendoor wat rust te kunnen pakken”, vindt Littel. “Ook daarin denkt Volvo Group Truck Center mee door de trucks voor onderhoud op te halen en weer terug te brengen; de chauffeurs hebben er geen omkijken naar.”

Onder het motto ‘Your source to freshness’ zorgt Levarht wereldwijd voor de meest verse groente en fruit op de keukentafel. Door jarenlange partnerships met telers wereldwijd waaronder een dertigtal Nederlandse telers, en eigen kassen in Nieuw Zeeland, Mexico en Costa Rica, garanderen ze dat de consument krijgt wat hij wil; het hele jaar rond de meest verse groente en fruit direct van het land. Levarht is marktleider in Europa en exporteert ook naar onder andere de Verenigde Staten, Japan en het Midden-Oosten met inzet van een multimodaal logistiek netwerk. Het geconditioneerde wegvervoer binnen de Benelux, wat rond de 7 procent van het totale volume inneemt, verzorgt het bedrijf zelf met een vloot van zeven trekkers, hoofdzakelijk Volvo-trucks.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer