Ga naar hoofdinhoud

Leveranciers testen software AGS2

De softwareleveranciers die deelnemen aan de Alliantie Douane Software zijn volop bezig met de laatste voorbereidingen voor AGS Invoer. Vanaf 6 oktober wordt er gestart met de overgang naar dit nieuwe aangiftesysteem. De eerste maand maken circa 50 geselekteerde bedrijven de overstap van Sagitta Invoer naar AGS Invoer. De overige bedrijven zullen tussen november 2013 en februari 2014 overgaan. Uiterlijk 31 januari 2014 moeten alle bedrijven met AGS2 werken.

KewillKewill meldt dat op dit moment de laatste hand wordt gelegd aan de applicatie voor AGS Invoer en voor de Portbase IMA binnen Kewill Customs. Eind augustus/begin september verwacht Kewill de definitieve afgeteste versie van AGS op te leveren. Eind juli is er een testslot bij de douane omdat dan de applicatie aan de kant van de douane klaar moet zijn.

Intris geeft aan dat het bedrijf op 8 juli start met functionele testen in samenwerking met de douane. In de loop van de zomer vraagt de software-aanbieder betrokken klanten om samen concrete aangiftes te testen.

AGS2 vervangt Sagitta Invoer, dat na 25 jaar aan vervanging toe was. AGS automatiseert de aangifteprocessen en zorgt ervoor dat de douane klaar is voor de komst van het gemoderniseerde Communautair Douanewetboek (UCC).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer