Ga naar hoofdinhoud

Lisa2Alert voor Blokker trucks

Blokker heeft in oktober vorig jaar door Imbema Rhiwa het dodehoek waarschuwingssysteem Lisa2Alert in twee van hun motorwagens laten inbouwen. Na een positieve proefperiode heeft Blokker besloten hun 52 motorwagens (DAF en Scania) van dit systeem te voorzien. Dit geldt voor zowel alle nieuwe als de bestaande motorwagens.
Blokker truck met Lisa2AlertMet de aanschaf van het Lisa2Alert dode hoek waarschuwingssysteem draagt Blokker bij aan de verkeersveiligheid voor medeweggebruikers en chauffeurs. Zowel de reacties van de chauffeurs die er mee werken als de reacties in de chauffeursgroep zijn erg positief! Door het signaal dat wordt afgegeven is er contact tussen de chauffeur en de overige medeweggebruikers. Beide partijen worden alert gemaakt. Het systeem zorgt ervoor dat er meer door de chauffeurs in de spiegel wordt gekeken. De motorwagens hebben een sticker op de zijkant van de motorwagen die aangeeft dat de medeweggebruiker in de dode hoek van de vrachtwagen zit.

Lisa2AlertHet Lisa2Alert Life Saver systeem is een aanvullend systeem op de bestaande spiegels (en camera’s) ter voorkoming van dodehoek ongevallen. De Life Saver is een vanuit de praktijk ontwikkeld attenderingssysteem met geluid- en lichtsignalen voor voetgangers, fietsers en bromfietsers. Dit systeem richt zich op de interactie tussen de vrachtwagenchauffeur en de overige verkeersdeelnemers zodra hij rechts wil afslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer