Live demonstraties en een beursprimeur bij Maha • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Live demonstraties en een beursprimeur bij Maha

Maha Explora Truck & Bus is op diverse plekken in de Evenementenhal Gorinchem aanwezig. Natuurlijk op de eigen stand (nr. E110). Daarnaast wordt er op het Innovatie plein ook werkplaats nieuws gepresenteerd: live demonstraties met het hoogwaardige en innovatieve Maha remmentestbank met liftsysteem.

De lifthoogte daarvan bedraagt maar liefst 240 mm, hierdoor wordt het zogenaamde vastzetten van een as echt tot een minimum beperkt. Ook wordt er een truck op mobiele hefkolommen hoog geheven.

Op de eigen stand van Maha zijn er ook nieuwe ontwikkelingen te bewonderen. Onder meer natuurlijk de bekende Finkbeiner draadloze mobiele hefkolommen, nu ook leverbaar met extra lange en verstelbare opname lepels van 500 mm. Groot voordeel van de Finkbeiner kolommen is de directe werkbaarheid na het plaatsen onder een voertuig en de zeer snelle heffing. Al vanaf 2,5t tot 15 t per kolom leverbaar.

Maha presenteert ook een echte beursprimeur: een nieuw model milieuput. Deze dubbelwandige prefab put is zeer geschikt voor plaatsing in een was hal of wanneer er bijvoorbeeld milieu vriendelijk moet worden afgevoerd. Het voertuig rijdt namelijk over roosters en al het vuilwater wordt verantwoord afgevoerd door middel van een vernuftig afvoer systeem. Uiteraard is ook deze prefab put te voorzien van een volledig automatisch rolluik systeem zodat de put snel en veilig is af te sluiten. Er ontstaat dan een geheel vlakke werkvloer die te belasten is tot 15 of zelfs 20 ton aslast. Van zo’n een put afdekking is ook een demonstratie te zien in Gorinchem.

Verder worden de nieuwste kuilheffers getoond van de Duitse fabrikant Blitz maar ook de innovatieve portaalkrik is aanwezig. Deze krik biedt maximale bewegingsvrijheid en veiligheid. De portaalkrik heeft 2 cilinders die aan de zijkant van de put geplaatst worden. Hierdoor kan de krik eenvoudig gepasseerd worden. Er wordt altijd exact waterpas geheven, ook bij een groot lastverschil tussen links en rechts. Inmiddels kent de portaalkrik al vele tevreden gebruikers in de Nederlandse Truck & Bus werkplaatsen.

Ook zusterbedrijf Brekupa, marktleider in installatie techniek Automotive werkplaatsen, is aanwezig op de Maha Explora stand en toont nieuws voor perslucht, afzuiging en vloeistoffen transport.

Tijdens de beursdagen doorlopende demonstraties van het bekende en innovatieve TEXA truck diagnose en airco service systemen. Een specialist van TEXA is aanwezig voor vragen van de beursbezoekers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer