Ga naar hoofdinhoud

LNG tankstations aan de A4, A67 en A17

Carola en Freddy Berkel namens DCB Energy en Jan Willem Drijver namens PitPoint.LNG ondertekenden onlangs een contract voor de realisatie van drie LNG-tanklocaties. De bouw van deze nieuwe installaties op DCB Energy locaties is de volgende stap in PitPoint.LNG’s strategie om een Europese LNG-tankinfrastructuur te ontwikkelen. De eerste te realiseren LNG-tanklocatie is Truck Easy Harnaschpolder1 en zal vanaf eind dit jaar operationeel zijn. Kort daarop volgt Truck Easy Venlo2. Begin 2018 zal Truck Easy Roosendaal3 gereed zijn.

LNG wordt in Nederland al jaren als brandstof toegepast en wint elk jaar steeds meer aan populariteit in het zwaar transport. LNG verbrandt schoner dan diesel Euro 6-norm: 30 procent minder gezondheidsschade (PM10 en NOx) en 10 procent minder uitstoot van CO2. Naast LNG zal op de locaties ook CNG (Compressed Natural Gas) worden aangeboden. Jan Willem Drijver, managing director van PitPoint.LNG: “Rijden op LNG is minder belastend voor de lokale luchtkwaliteit en dus ook voor de gezondheid van de bewoners in de omgeving.”

Met de nieuwe LNG-tanklocaties is schoner transport op LNG nu nog meer binnen handbereik. De locaties liggen in de buurt van drukke wegen die veelvuldig gebruikt worden door vrachtwagens. Drijver: “Neem bijvoorbeeld de locatie Harnaschpolder in Den Hoorn, die heeft een centrale ligging ten opzichte van Royal Flora Holland, Delft, Den Haag, Rotterdam en het Westland, en is ideaal te bereiken via de A4, A12, A13, N211 afrit 12 en Den Haag Zuid. Vrachtwagens rijden af en aan naar de Bloemenveiling, en op weg naar hun bestemming rijden ze letterlijk op een paar meter afstand van onze LNG-tanklocatie. Dit maakt het voor bloementransporteurs heel gemakkelijk om voor een schonere brandstof als LNG te kiezen. ”

Voor DCB Energy past de samenwerking met PitPoint.LNG in diens missie om duurzame mobiliteit verder te stimuleren. Freddy Berkel, directeur en eigenaar van DCB Energy: “Mobiliteit staat centraal in alle activiteiten van DCB Energy. Duurzame mobiliteit betekent het vinden van langdurige, kosteneffectieve en milieuvriendelijke oplossingen voor alle vervoersuitdagingen van bedrijven en individuen op de belangrijkste knooppunten voor transport en logistiek Nederland. Door samen te werken met PitPoint en de toevoeging van LNG aan ons brandstofpallet, komen wij hieraan tegemoet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer