Logistics Community Brabant officieel van start • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Logistics Community Brabant officieel van start

Het nieuwe logistieke kenniscentrum, Logistics Community Brabant (LCB), had vorige week donderdag  haar feestelijke kick off bij de Koninklijk Militaire Academie in Breda. Studenten en ondernemers presenteerden tijdens de bijeenkomst hun innovatieplannen voor verbetering van logistiek in de transportsector, (maak)industrie, zorg, defensie en evenementenbranche.

Meer dan 200 ondernemers en andere geïnteresseerden woonden presentaties bij over invloedrijke trends en ontwikkelingen als virtual reality, robotisering, last mile, control towers en 3D-printen. Zij werden daarnaast geïnformeerd over logistieke projecten in de zorg. Deze hebben bijvoorbeeld als doel om wachttijden te verkleinen en verspilling van medicijnen tegen te gaan. Defensie vertelde onder andere over de logistiek die nodig is voor onderhoud van het nieuwe militaire vliegtuig, de F-35.

Paul Depla (Burgemeester van Breda), Bert Pauli (Gedeputeerde Economie en Internationalisering, provincie Noord-Brabant) en Nico van Os (Lid College van Bestuur NHTV), hielden een korte toespraak waarin zij het belang van LCB voor de provincie onderstreepten. Paul Depla: “Dankzij de vele bedrijven en kennisinstellingen in Noord-Brabant kunnen wij belangrijke verbindingen leggen waardoor wij op economisch vlak blijven groeien.” Bert Pauli: “Als provincie werken wij aan een nieuwe logistieke agenda. Eigenwijze combinaties dragen daar positief aan bij.”Na de toespraken werd door alle partners gezamenlijk het nieuwe logo LCB onthuld.

LCB is een samenwerking tussen de Technische Universiteit Eindhoven, Tilburg University, Nederlandse Defensie Academie Breda, NHTV Breda University of Applied Sciences, Provincie Noord-Brabant en Gemeente Breda. LCB heeft als doel een fysieke en digitale ontmoetingsplaats te zijn voor mensen die werken in het hart van de logistiek en dagelijks bezig zijn met ontwikkeling en innovatie van dit vakgebied.

LCB wil zo het innovatievermogen versterken van de logistieke sector en de samenwerking intensiveren van het bedrijfsleven met de verschillende kennisinstellingen. Uniek ‘gereedschap’ hierbij zijn de 1.000 studenten logistiek (Fresh Brains) van de vier betrokken kennisinstellingen, die slim kunnen en willen meedenken over actuele vraagstukken van het bedrijfsleven. Ongeveer 80 bedrijven hebben al een intentieverklaring getekend voor deelname aan het Brabantse kennisnetwerk. Binnen het netwerk worden nieuwe inzichten uit het onderwijs en de laatste ontwikkelingen in het bedrijfsleven uitgewisseld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer