Logistiekconcurrent.nl vaste klant op Transport Compleet • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Logistiekconcurrent.nl vaste klant op Transport Compleet

Logistiekconcurrent.nl, het webwarenhuis voor de logistiek, staat al jaren op Transport Compleet, zowel in Hardenberg als in Gorinchem. Ook dit jaar is Logistiekconcurrent.nl present in Hardenberg.

“Het zijn voor ons een interessante beurzen”, vertelt Kirsten Smink, verantwoordelijk voor marketing binnen Logistiekconcurrent.nl. “Daarbij gaat het ons niet alleen om een brede presentatie en nieuwe leads. We gebruiken de mogelijkheid zeker ook om bestaande klanten te ontvangen.”

Is dat niet een beetje afgezaagd: hapje, drankje, babbeltje? Jullie klanten wéten toch wat ze aan jullie hebben?

KS: “Nou, dat dénken ze vaak wel. Maar wij hebben een steeds breder en dieper wordend assortiment artikelen. Van paperclips tot pallets en AVC-vrachtbrieven tot aanhangernetten. Je zult er verbaasd van staan hoe vaak zelfs onze grote klanten die eigenlijk alles bij ons bestellen toch nog zeggen dat ze niet wisten dat wij bepaalde zaken óók leveren. Ik kan mij dat ook wel voorstellen. Stel dat je ooit bij ons gekomen bent voor al je transportdocumenten. Dan is het bij jou mogelijk op dat moment niet top of mind dat je bijvoorbeeld óók je werkschoenen of truckparts bij ons kunt bestellen. Voor dit soort verbreding is zo’n één op één moment met onze accountmanager heel goed. Het geeft de klant op een prettige manier inzicht en brengt ons weer een stapje dichterbij naar wat we voor iedereen willen zijn: een betrouwbare logistieke partner die met veel bestelgemak tegen scherpe prijzen alles onder één dak heeft wat de logistieke sector nodig heeft.”

Truckparts? Jullie verkopen toch geen vervangende truckonderdelen zoals filters en waterpompen?

“Nee, die nog niet. Maar onze afdeling Truckparts is nog jong en groeit met de dag. Nu al kunnen klanten onderdelen bestellen voor op en aan trailers, cabines, laadkleppen, hydrauliekslangen, elektra, verlichting, accessoires en onderhoudsmiddelen. Daarbij houden wij, net als voor al onze afdelingen, de vraag uit de markt heel scherp in de gaten. Dat zorgt voor steeds nieuwe producten waarmee we onze service verbeteren. Zo is Logistiekconcurrent.nl ooit begonnen met uitsluitend de levering van documenten als vrachtbrieven. Maar toen de klanten naar spanbanden begonnen te vragen, gingen we die er ook bij doen. Daarom groeien we nog dagelijks.”

Hoe nemen jullie je klanten daarin mee?

“Dat doen we door steeds te blijven werken aan een transparant overzicht en korte lijnen. Wij willen onze missie dat we gaan voor bestelgemak, een scherpe prijs én een snelle levering écht waarmaken. Dus willen ook steeds dichter naar de klant toegroeien. Daarom lanceren wij dit jaar een geheel nieuwe site. En bieden wij klanten de mogelijkheid dat wij een eigen bestelportaal voor hen aanmaken. Dat scheelt ze tijd én het biedt ze de zekerheid dat het morgen in huis is.

Is dat ‘morgen in huis’ écht zo belangrijk?

“Dat wordt zelfs steeds meer een ding. Daarom is het een van onze speerpunten voor dit jaar. Desnoods springt er een medewerker in een bestelwagen, maar als wij zeggen dat het er morgen is, moet het er ook morgen zijn.”

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer