Logistieke universiteit naar Den Bosch • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Logistieke universiteit naar Den Bosch

De komst van een logistieke campus naar Den Bosch, waarvan een top-opleidingsinstituut onderdeel is, neemt steeds vastere vormen aan.
Peter van der Meij, directielid van DHL, een van de initiatiefnemers, steekt zijn voorkeur voor de Brabantse hoofdstad niet onder stoelen of banken.

Ook maandag bij een werkbezoek van minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) aan Veghel gaf hij aan dat wat hem betreft Den Bosch kan rekenen op wat hij noemt ‘de logistieke universiteit’. “Wat Nyenrode voor het bedrijfsleven is, moet dit instituut zijn voor de logistiek. Hier gaan we onze topmensen opleiden.”
 
Gedeputeerde Cora Steffens hield zich nog wat op de vlakte. “We zijn bezig het instituut in Brabant te laten landen. Daarvoor zijn we in overleg met de branche-organisaties EVO en TLN.” Wat haar betreft is Den Bosch een goede kandidaat. “Maar ik ga me daar niet op vastleggen.”
 
Van der Hoeven staat ook niet afkerig tegen de oprichting van een logistieke campus. “Als er een goed plan is, ga ik me daar hard voor maken”, verklaarde ze aan het slot van haar bezoek aan Veghel, waar ze Vanderlande Industries en DHL bezocht. “Wat ik heb gehoord en gezien heb, heeft de sector een toegevoegde waarde”, aldus de bewindsvrouw.
 
De logistieke sector had de minister van economische zaken uitgenodigd haar een beeld te laten vormen van een aantal innovatieve ontwikkelingen. De branche voelt zich namelijk miskent door het kabinet. Het landelijk innovatieplatform heeft zes sleutelgebieden benoemd en daarin ontbreekt logistiek, terwijl de branche toch goed is voor 7,5 procent van het bruto nationaal product (BNP).
 

 

Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer