Maha met Kirsten en Finkbeiner • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Maha met Kirsten en Finkbeiner

Maha Nederland presenteert zich op de stand 126 van de Transport Compleet Hardenberg met premium werkplaatsinrichting.

Belangrijk nieuws in Hardenberg is de Kirsten Portaalkrik. Deze krik biedt maximale bewegingsvrijheid en veiligheid. Hefvermogen leverbaar van 15 of zelfs 18 ton. De krik heeft 2 cilinders die aan de zijkant van de put geplaatst worden. Hierdoor kan de krik eenvoudig gepasseerd worden. De dwarsverbinding is zit hoog geplaatst zodat het “onderdoor kruipen” tot het minimum wordt beperkt. Deze dwarsbalk dient tevens als traverse als men het voertuig breder op wil pakken. In tegenstelling tot traditionele traversen blijft deze dwarsbalk tijdens het heffen mooi horizontaal doordat hij aan beide uiteinden ondersteund wordt, ook bij een zeer ongelijke gewichtsverdeling. De hefinrichting voorziet ook in een afzetsysteem dat niet alleen extra veiligheid biedt als er onder wordt gewerkt, maar ook als steunconstructie dient als het voertuig lange tijd op de krik staat.

De hefhoogte kan volledig worden benut doordat de traverse op hoogte van de werkplaats vloer is geïnstalleerd. Met behulp van opzetstukken kan men de hefcilinder stabiel verlengen zodat zelfs de vloer van een oplegger kan worden bereikt. Bijzonder is ook de zeer brede opname mogelijkheid tot wel 600 mm breder dan de putopening, vaak noodzakelijk bij bijvoorbeeld bij autobussen of onafhankelijke wielophanging. Nieuw is ook de mogelijkheid van een lange hef slag van 800 mm.

Met de Kirsten portaalkrik is men verzekerd van lange tijd comfortabel heffen, de robuuste krik is uitgevoerd met omgekeerde cilinders waardoor de zuigerstang altijd beschermd is door de geleidingen. De krik biedt gebruiksgemak, brede inzetbaarheid, optimale veiligheid en een zeer lange levensduur.

Uitgebreid aandacht voor de draadloze mobiele accu hefkolommen van marktleider Finkbeiner. De Finkbeiner kolommen zijn zeer slank uitgevoerd en standaard voorzien van verstelbare wielopname lepels. De hydraulische aandrijving is volledig ingekapseld en onderhoudsvrij. De kolommen beschikken over een groot verlicht LCD bedieningspaneel. Hiermee beschikt de gebruiker over alle relevante informatie waaronder ook de voertuigpositie ten opzichte van de kolom. Elke kolom is uitgerust met de Easy Charge functie: voorzien van een kabel en 230V contactdoos. Zodat zelfs tijdens het gebruik eenvoudig opladen mogelijk is.

Verschillende hefvermogens en uitvoeringen zijn leverbaar, zodat er voor iedere hef wens een oplossing beschikbaar is. Uniek is de mogelijkheid van een rijbanen set, hiermee ontstaat als het ware een mobiele 4-koloms hefbrug met hefvermogen van 25 ton.

Maha Nederland heeft een liftsysteem beschikbaar waarbij bij bestaande rollensets eenvoudig een liftvoorziening kan worden geplaatst zonder ingrijpende bouwkundige voorzieningen. Dat betekent snel keuren bij voertuigen met meerdere assen. De Maha remmentestbanken worden vaak uitgerust met een tablet, zoals een IPad, gehuld in een industriële hoes. Hiermee kan de zowel de testbank alsook alle gekoppelde randapparatuur volledig worden bediend en uitgelezen. Alle meetwaarden zijn direct in de cabine zichtbaar voor de keurmeester.

 

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer