MAN TGE voor ’t eerst in Hardenberg • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

MAN TGE voor ’t eerst in Hardenberg

MAN komt naar Hardenberg met haar eigen bestelauto: de splinternieuwe TGE. De auto is er in gewichtsklassen van 3,0 tot 5,5 ton, in 69 carrosserievarianten en met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving en vierwielaandrijving. De prijslijst begint bij 22.250 euro.

Nog niet eerder stond de MAN TGE op Transport Compleet; de marktentree betekent veel voor het truckmerk uit München. Met de TGE verbreedt MAN haar gamma bedrijfswagens nu van 3 tot 50 ton. MAN biedt voor de TGE vele carrosserievarianten. Hij is er als gesloten bestelwagen, chassis-cabine en combi. Door de keuze aan lengte- en hoogtevarianten beslaat het totale carrosserieaanbod niet minder dan 69 versies. De TGE heeft een aerodynamisch gevormde carrosserie met een cw-waarde van 0,33. Er zijn twee wielbases, drie dakhoogtes en drie lengtes. De lengtes variëren van 5.983 mm tot 6.833 mm en zelfs tot 7.388 mm voor de TGE met overhang. De hoogtes van de TGE zijn 2.340 mm, 2.575 mm en 2.800 mm. Het maximale laadvolume bedraagt volgens MAN 18,3 kubieke meter. In de laadruimte zit standaard ledverlichting. Volgens MAN is het laadvermogen van een 3,5-tons model al 1.500 kg.

Automaat
Er is bij de TGE keuze uit voorwielaandrijving, achterwielaandrijving en vierwielaandrijving. De speciaal voor intensief bestelwagengebruik ontworpen 2.0 TDI-motoren zijn er in vermogensvarianten van 102, 122, 140 en 177 pk. Alle modellen zijn leverbaar met een efficiënte en comfortabele automatische transmissie. De motoren van de TGE zijn volgens MAN niet alleen krachtig, maar ook zeer efficiënt. De zuinigheid wordt nog eens versterkt door de gunstige stroomlijn van de TGE. Dat is dan weer gunstig, samen met de betrouwbaarheid van de TGE, voor de TCO van deze nieuwe bestelauto. Volgens de fabrikant zijn die gebruikskosten de gunstigste in dit segment.

Trailer Assist
De MAN TGE heeft een zeer complete standaarduitrusting, met onder meer airco, cruise control, een AGR gecertificeerde, luchtgeveerde bestuurdersstoel, ledlaadruimteverlichting en het RIO open telematica platform. Eveneens bij de vanafprijs inbegrepen zijn slimme assistentiesystemen zoals de zijwindassistent en Front Assist, dat het verkeer vóór de TGE monitort en de bestuurder waarschuwt als er onvoldoende ruimte is tot de voorligger. In het uiterste geval kan het systeem een semi-autonome remactie uitvoeren om een ongeval te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. De TGE is ook leverbaar met achteruitrij- en inparkeerhulp (ook voor aanhangers), verkeersbordherkenning en side assist.

Bakwagen
MAN-klanten kunnen voor de TGE hun eigen meest praktische auto realiseren met pakketten die zijn toegesneden op specifieke branches. Zo is er het distributiepakket voor gesloten bestel- en bakwagens en voorbereiding voor een 3-weg kipper. Ook voor extra comfort, veiligheid en efficiency zijn er speciale pakketten. Zo biedt het Media TGE-pakket Advanced een mobiele-telefooninterface, usb- en aux-aansluiting, elektrische interface etc. Het Comfortpakket maakt de cabine nog aangenamer en de EfficientLine zorgt dankzij een nog betere stroomlijn, een bandenspanningscontrolesysteem en een noodstopassistent voor de adaptieve cruise control voor nog meer efficiency én veiligheid.

Service
Een ander belangrijk pluspunt van de MAN TGE is de serviceorganisatie die achter het merk MAN staat. Bedrijven die een TGE inzetten, mogen rekenen op service die ook voor de truckklanten van het merk geldt. Het uitgangspunt daarbij: het werk moet door (kunnen) gaan. Daarom hanteren MAN-dealers ruime openingstijden (ook op zaterdag), is er een efficiënte en snelle onderdelenvoorziening en een 24-uurs hulpdienst voor heel Europa. De uitgebreide kennis en ervaring met om-/opbouwers draagt eveneens bij aan een optimale service.

De MAN TGE is er als gesloten bestelwagen vanaf 24.550 euro, als chassiscabine vanaf 22.250 euro en als chassis dubbele cabine vanaf 26.400 euro. De MAN TGE is vanaf maart te bestellen, de levering start in juni van dit jaar.

 

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer