Manpower leidt 440 logistieke medewerkers op • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Manpower leidt 440 logistieke medewerkers op

.

Een half jaar na de start van de Manpower Logistics Academy hebben 440 kandidaten de Manpower Logistics Academy succesvol afgerond. Maar liefst 96 procent van alle gecertificeerden is bovendien door Manpower aan een baan geholpen.

TTM2015_5_36_37_code95_blom_foto6Op 1 april werd in Eindhoven de Manpower Logistics Academy geopend, een autonoom opleidingscentrum dat wordt geleid door Manpower en dat cursisten, in vijf dagen, opleidt voor het besturen van rollend materieel: heftruck, reachtruck en EPT. Cursisten die de opleiding met succes afronden, ontvangen een certificaat met een geldigheidsduur van vijf jaar.

Door de investering in de persoonlijke en professionele ontwikkeling van flexmedewerkers blijven ze duurzaam inzetbaar. Manpower besloot die inzetbaarheid te verhogen door kandidaten op te leiden en zo vraag en aanbod nog beter op elkaar te laten aansluiten. Dankzij de nadruk op de praktijk, de realistische trainingssituaties en strenge examinering kunnen gecertificeerde kandidaten relatief snel worden ingewerkt en aan de slag bij opdrachtgevers.

Voor aanvang stelde de uitzendorganisatie zichzelf ten doel om 176 kandidaten te certificeren. Dat zijn er tot nu toe 440 geworden. “Dat is natuurlijk al fantastisch”, vertelt Frank Weermeijer, directeur van Manpower. “Maar belangrijker nog is dat we van die 440 mensen er maar liefst 423 hebben geplaatst bij een werkgever. Daarmee bevestigen wij dat wij voldoen aan een behoefte van de markt en zijn onze verwachtingen ruimschoots overtroffen.”

Weermeijer: “Onze klanten hebben enorme behoefte aan snel inzetbare, goed opgeleide medewerkers. Door de bloei van de logistieke sector ontstaan er tekorten. Aan de andere kant zien we kandidaten die willen werken, maar de juiste vaardigheden missen. Wij investeren in de ontwikkeling van onze flexmedewerkers om zo in te spelen op ontwikkelingen en de arbeidsvraag van de toekomst. Dat is misschien een risico, maar we zien het als onze missie om bij te dragen aan een toekomstbestendige logistieke sector.” Voor 2017 heeft de organisatie haar doelstellingen verdubbeld.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer