Marechaussee doet onderzoek naar ladingdiefstal van iPhones • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Marechaussee doet onderzoek naar ladingdiefstal van iPhones

De Recherche van de Koninklijke Marechaussee is bezig met een groot onderzoek naar de diefstal van een vrachtzending iPhones ter waarde van 3 miljoen euro. De telefoons werden op zaterdag 14 maart 2020 gestolen vanuit een bedrijf op Schiphol-Rijk. In het onderzoek is inmiddels een 35-jarige man uit Polen aangehouden.

Rechercheurs vermoeden dat een of meer personen van diverse bedrijven hebben geholpen bij de diefstal. Hierbij is mogelijk gebruik gemaakt van vervalste vrachtdocumenten. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat de lading iPhones vermoedelijk in Edam (Noord-Holland) zou zijn overgeladen of uitgeladen. Ook is duidelijk dat kort na de diefstal meerdere gestolen telefoons geactiveerd zijn in Nederland.

Archiefbeeld

Een dag na de roof op 15 maart 2020 kon de Marechaussee een 35-jarige man uit Polen aanhouden. Hij is de chauffeur die de zending meenam van het bedrijf op Schiphol-Rijk. De man is inmiddels in vrijheid, maar blijft wel verdachte in de zaak.

De Marechaussee zet het onderzoek voort en is op zoek naar getuigen of mensen die over informatie beschikken die kan leiden tot het oplossen van de zaak. Indien u over informatie beschikt die u nog niet heeft gedeeld met het onderzoeksteam, kunt u contact opnemen met de Politie Opsporingstiplijn op 0800 – 6070. Als u liever met iemand van het Team Nationale Inlichtingen spreekt, dan kunt u bellen met het nummer 079-345 8 999 of anoniem tips doorgeven via M: 0800-7000.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer