Marechaussee vindt 17 illegalen op ferry Hoek van Holland - Harwich • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Marechaussee vindt 17 illegalen op ferry Hoek van Holland – Harwich

De Koninklijke Marechaussee heeft op pakjesavond in totaal 17 illegale vreemdelingen aangetroffen op een ferry van Hoek van Holland naar Harwich.  Een Poolse chauffeur van een vrachtwagen is aangehouden voor mensensmokkel. Ook heeft de Marechaussee op het haventerrein nog eens 2 illegalen aangetroffen die in een vrachtwagen wilde klimmen.

hoekvanhollandDe Marechaussee werd gewaarschuwd door de maatschappij van de ferry. Een speurhond getraind om menselijke geuren te herkennen was aangeslagen bij een vrachtwagen die op de ferry stond. Het schip lag klaar om af te reizen naar Harwich. De marechaussees ontdekten in de trailer 16 Iraakse mannen in de leeftijd van 15 tot 32 jaar en een Syrische vrouw van 25.  De Poolse vrachtwagenchauffeur van 40 jaar oud is aangehouden voor mensensmokkel. Hij is in verzekering gesteld en zal vandaag gehoord worden. De Marechaussee doet verder onderzoek naar deze zaak.

Even later werden op het haventerrein 2 illegale mannen aangetroffen. Zij probeerde in een vrachtwagen te klimmen. Het betrof een Irakees van 17 en een Syriër van 20.  Beide mannen zijn aangehouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer