fbpx Ga naar hoofdinhoud

Martin van den Brink blijft maar winnen in Marokko

Mammoet Rallysport blijft de dagzeges aan elkaar rijgen in de Morocco Desert Challenge. Ook de vierde etappe was een prooi voor Martin van den Brink en zijn manschappen in de Renault rallytruck. “We hebben niets te mopperen. Het gaat lekker”, aldus Martin van den Brink vanuit het bivak in Merzouga.

In de vierde etappe over 272 kilometer van Oum Jrane naar Merzouga kregen de deelnemers opnieuw een gevarieerd parcours voorgeschoteld. “Het was weer een leuke etappe. We hebben goed gereden en goed genavigeerd, maar desondanks maakten we ergens een foutje. Dat heeft een half uurtje gekost. Gelukkig was de voorsprong groot genoeg. Ook de andere teams hebben natuurlijk hun problemen onderweg”, aldus Van den Brink.

De voorsprong van Martin van den Brink, Wouter de Graaff en Daniel Kozlovsky is groot. Elisabete Jacinto was de eerste die binnen kwam na het team van Mammoet Rallysport. De Portugese zag dat ze op bijna 28 minuten best of the rest was. De Belg Igor Bouwens en Gert Huzink werden derde en vierde op respectievelijk 34.07 en 34.54. “Omdat we als eerste moesten starten moesten we ook het spoor maken. Dat kan wel eens nadelig zijn. Maar we hebben niets te klagen. Het gaat uitstekend zo”, aldus een tevreden Martin van den Brink.

De equipe van Mammoet Rallysport heeft het volgens Martin uitstekend naar de zin in Marokko. “De sfeer is prima. Gert Duson en zijn familie hebben het prima voor elkaar. Het enige nadeel is dat we al vier dagen worden geplaagd door een zandstorm. Ook in het bivak is het dan niet echt prettig. Maar daar hebben we allemaal last van en niemand kan het veranderen. We hopen iedere dag dat het stopt.” De sportieve honger van de Mammoet equipe is volgens Martin nog niet gestild. “We gaan vrijdag opnieuw voor de ritzege. Dat bevalt uitstekend. Winnen verveelt nooit in de sport.” De vijfde etappe brengt de deelnemers na 405 kilometer weer terug in Merzouga. Langs de grens met Algerije wacht er een piste met afwisselend snelle stukken en paden met veel stenen en rotsen. De kans op lekke banden is groot.

Bron: Mammoet Rallysport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer