fbpx Ga naar hoofdinhoud

Martin van den Brink heeft ‘heerlijk dagje’ in Marokko

Martin van den Brink heeft er in de tweede etappe van de Morocco Desert Challenge geen gras over laten groeien. De Harskamper stuurde de Renault rallytruck als snelste van alles en ieder over het parcours. Ook in het algemeen klassement heeft Mammoet Rallysport het heft in handen genomen.

“Het was een heerlijk dagje voor ons”, zo vertelde Martin nog ruim voor het avondeten in het bivak in Foum Zguid. “We zijn als dertiende gestart en hebben iedereen in kunnen halen.” Na bijna 360 kilometer rotspaden en zandvlaktes kon Van den Brink tevreden constateren dat hij bijna een kwartier voorsprong had op nummer twee, Gert Huzink. Elisabete Jacinto, de winnares van de openingsdans, moest ruim 40 minuten prijsgeven.

“We hebben zonder problemen kunnen rijden. Het was een leuke etappe. De paden waren minder bezaaid met stenen dan gisteren. We hebben vandaag gelukkig geen lekke band gehad.” Volgens Martin van den Brink hadden de mannen van Mammoet Rallysport ook het probleem met de versnellingsbak snel opgelost. “Er bleek een schakelaar in de cabine kapot te zijn. Dat was gelukkig snel verholpen en de schade viel mee.”

De schade die Martin, Wouter de Graaff en Daniel Kozlovsky in het deelnemersveld aanrichten is groter. Na twee etappes is duidelijk dat er geen maat staat op de winnaar van vorig jaar. Als de equipe geen grote technische problemen krijgt dan staat de winnaar van het truck klassement vrijwel vast. Voor Van den Brink is het sportief gezien een uitdaging om tijdens de etappes ook de snelste van alle voertuigen te zijn. “Vandaag hebben we ook alle voor ons gestarte auto’s ingehaald.”

In het algemeen klassement leidt Van den Brink de dans. Na twee etappes heeft de Mammoet formatie ruimt 26 minuten voorsprong op de Portugese Jacinto in de MAN. Gert Huzink is derde. De Tukker heeft na twee ritjes al ruim 40 minuten achterstand op de ontketende Martin van den Brink.

De derde etappe gaat woensdag naar Oum Jrane. De rit telt 345 kilometer. Voor de navigators een dag om zich te onderscheiden. De karavaan komt na een aantal grote vlaktes en snelle paden terecht in de duinen van Erg Chegaga. Navigatie gaat een belangrijke rol spelen en de verwachting is dat de verschillen in het dagklassement groot zullen zijn.

Bron: Mammoet Rallysport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer