Ga naar hoofdinhoud

Meer gereviseerde stuurhuizen bij TRW Proequip

TRW Aftermarket breidt zijn assortiment aan gereviseerde TRW Proequip-stuurhuizen voor de vervangingsmarkt voor vrachtwagens uit.

trw_stuurhuisHet aanbod gereviseerde stuurhuizen van TRW Proequip is gebaseerd op twee modellen stuurhuizen met kogelomloop, bestemd voor stuurbekrachtigingsystemen van vrachtwagens, te weten het originele stuurhuis TRW TAS en het nieuwe-generatie hogedruk stuurhuis TRW THP.

De revisieactiviteiten van TRW beleven hoogtijdagen. Onder de merknaam TRW Proequip wil het toeleveringsbedrijf zijn productaanbod uitbreiden met THYSSEN KRUPP-stuurhuizen met 15 referenties voor Mercedes Benz vrachtwagens. Daarnaast heeft het bedrijf contacten met andere toeleveringsbedrijven. Het aanbod telt voortaan 57 referenties ontwikkeld voor de truckbouwers DAF, Scania, Volvo, Mercedes, Dennis en Sisu.

Met behulp van een strikte retourprocedure worden de TRW Proequip-stuurhuizen gereviseerd met originele onderdelen van het merk en vervolgens getest onder dezelfde omstandigheden en volgens dezelfde specificaties als een nieuw product van OE-kwaliteit. De revisie en de testen worden uitgevoerd in het TRW-kenniscentrum te Frydlant in de Tsjechische Republiek.

trw_stuurhuis_2Om de milieu-impact tot een minimum te beperken, wijst TRW op de talrijke voordelen van gereviseerde onderdelen en op het belang om onderdelen van OE-kwaliteit te monteren die perfect op elkaar zijn afgestemd binnen een systeem. Het bedrijf ontwikkelt en ontwerpt een groot aantal technologieën voor de inbouw van OE-onderdelen voor de meeste autobouwers, en daarom weet TRW als geen ander hoe de verschillende onderdelen binnen eenzelfde systeem met elkaar functioneren. Voor optimale resultaten en prestaties worden alle onderdelen van eenzelfde systeem zo ontwikkeld dat ze onderling harmonieus functioneren.

“Wij weten heel goed dat de vervanging van één enkel onderdeel in een systeem grote indirecte gevolgen kan hebben op andere onderdelen”, legt Dennis Christ, Marketing Manager HCV van TRW Aftermarket uit. “Een wijziging aan het stuurhuis van een vrachtwagen kan bijvoorbeeld van invloed zijn op de ophanging, de remmen en de overbrenging. Het is dan ook van het grootste belang dat de onderdelen voor de vervangingsmarkt worden vervaardigd volgens de technische specificaties van OE-onderdelen, teneinde optimale veiligheid en prestaties te garanderen. Het monteren van onderdelen die niet voldoen aan de OE-normen kan het evenwicht verstoren, slijtageproblemen met zich meebrengen en het comfort van de bestuurder ongunstig beïnvloeden. Toepassing van onderdelen van een mindere kwaliteit of gekopieerde onderdelen kan leiden tot een hoger brandstofverbruik, omdat het systeem niet meer voldoet aan de oorspronkelijke eisen. Bovendien kan dit leiden tot een versnelde slijtage waardoor ook andere elementen van het systeem defect kunnen raken.”

TRW biedt ongelimiteerde toegang tot de digitale onderdelencatalogi van gereviseerde producten en tot de bijbehorende technische informatie. Onderzoek toont aan dat de meeste zoekacties naar onderdelen voor vrachtwagens online gebeuren, en meestal met mobiele apparaten. Daarom zijn de onderdelencatalogus en de technische informatie van TRW Proequip via Tech Corner, de gratis site voor technische ondersteuning, online beschikbaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer