Meer geruchten over banenverlies DAF • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Meer geruchten over banenverlies DAF

In Belgische- en Brabantse media groeit de ongerustheid over de werkgelegenheid bij DAF in Eindhoven en Westerlo. DAF geeft nog steeds geen commentaar.

dafDe Belgen vrezen dat in Westerlo alle 750 uitzendkrachten en werknemers met een kortlopend arbeidscontract het veld zullen moeten ruimen. Eerder was sprake van 290 personen. De Belgische vakbonden zeggen min of meer zeker te weten dat het inderdaad om ongeveer 750 banen gaat. Ook in de regio Eindhoven gaan al geruchten over ontslagen. Volgens dagblad De Stem werken in de Eindhovense fabriek ruim 1200 werknemers met een arbeidscontract van beperkte duur.   

Het vanochtend verschenen kwartaalbericht van DAF moederbedrijf Paccar voorspelt in dat opzicht ook niet veel goeds want daarin zegt bestuursvoorzitter Mark Pigott: “Zoals in voorgaande cyclische dalingen stemt de onderneming op rigoureuze wijze de operationele kosten af op de marktomstandigheden.” Paccar maakte in het derde kwartaal iets minder winst dan het zelfde kwartaal vorig jaar. De meeste van de geplande investeringen gaan echter gewoon door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer