fbpx Ga naar hoofdinhoud

Megafusie Gefco en Bergé in Spanje

Logistiek dienstverleners Gefco en Bergé kunnen samen aan de slag in Spanje. De joint venture van de twee logistieke giganten is goedgekeurd door de Europese Commissie. Het nieuwe bedrijf gaat Bergé Gefco S.L. heten en is gericht is op logistieke diensten voor complete voertuigen. Het bedrijf heeft meer dan 3 miljoen m2 aan opslagruimte om 120.000 voertuigen op te slaan, inclusief 700 vrachtwagens, 100 spoorwagons en 40.000 m2 aan werkplaatsruimte.

Bergé Gefco S.L. (www.berge-gefco.com), het nieuwe bedrijf dat 50-50 eigendom is van de twee partners, heeft door de volledige goedkeuring de mogelijkheid om hun krachten te bundelen tot een dynamisch marktleiderschap in de Spaanse logistieke markt voor complete voertuigen. Het bedrijf kan dankzij de samenwerking een uitgebreid aanbod van transport- en opslagdiensten leveren aan klanten en nieuwe diensten ontwikkelen. Bergé Gefco S.L. is operationeel vanaf 2 januari 2019.

Door hun vaardigheden, ervaring en middelen te combineren, zal Bergé Gefco de transport- en opslagcapaciteiten voor klanten aanzienlijk vergroten. Dit zal de propositie voor klantenwaarde voor de Spaanse markt versterken, nu al een van ’s werelds grootste, met jaarlijks meer dan 3 miljoen geproduceerde voertuigen. Klanten zullen profiteren van 3,4 miljoen m2 opslagruimte in magazijnen en havens voor de huisvesting van 120.000 voertuigen, met een vloot van meer dan 700 vrachtwagens en 100 spoorwagons om aan al hun transportbehoeften te voldoen.

“Deze joint venture zal ons leiderschap op de markt voor automotive logistiek versterken”, aldus Luc Nadal, CEO van Gefco. “Het nieuwe bedrijf zal goed gepositioneerd zijn om in een zeer dynamische context op de behoeften van de markt te anticiperen en innovatieve oplossingen te ontwikkelen die zijn afgestemd op de behoeften van onze klanten, partners en werknemers.”

Jaime Gorbeña, President van Bergé y Compañia: “We zijn zeer tevreden dat we een groen licht hebben gekregen om onze activiteiten te starten en deze alliantie met Gefco te ondertekenen. We zijn ervan overtuigd dat dit niet alleen ons leiderschap in de Spaanse markt voor afgewerkte voertuiglogistiek zal versterken, maar ook de groei in de sector zal stimuleren met innovatieve diensten gebaseerd op de gedeelde expertise van beide bedrijven.”

Bergé Gefco zal een uitgebreide portfolio van logistieke oplossingen bieden aan huidige klanten van de twee partnerbedrijven, waardoor ze seizoensgebonden pieken in activiteit beter kunnen beheren en kunnen profiteren van speciale resources. Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar snelheid en kwaliteit zal het nieuwe bedrijf sterk de nadruk leggen op innovatie om oplossingen te ontwikkelen die nauw aansluiten op de operationele behoeften.

Het nieuwe bedrijf zal alle logistieke behoeften dekken voor zowel nieuwe als tweedehands voertuigen. In feite is het in het segment van tweedehandse voertuigen de enige aanbieder die alle logistieke en commerciële diensten met eigen middelen kan beheren. De oplossingen voor voertuigfabrikanten, leasemaatschappijen en wederverkopers omvatten transport, warehousing, technische diensten, inspecties, verbouwingen, levering, handel, verkoopbeheer (online / veilingen / export), administratie en wagenparkbeheer.

Bergé (www.bergelogistics.com) is de toonaangevende multimodale logistieke operator in Spanje. Het heeft een uitgebreide structuur, gespecialiseerd in de logistiek van integrale voertuigen, havenactiviteiten, logistiek met toegevoegde waarde en procesuitbesteding en verzending. Met meer dan 3 miljoen logistieke diensten per jaar exploiteert het meer dan een miljoen voertuigen in zijn haventerminals. Het heeft magazijnen met een hoge opslagcapaciteit van meer dan 2 miljoen m2 en een multimodale verbinding (trein, schip en vrachtwagen), magazijnen voor leveringsvoorbereidingen, montage van accessoires, aanpassingen en transformaties, reparaties van carrosserie en verf of andere technische diensten. Het maakt deel uit van Bergé y Compañia, een bedrijf dat in 1870 in Bilbao werd opgericht en momenteel actief is in de sectoren maritieme haven, voertuigdistributie en logistiek in 9 landen met ongeveer 4.500 werknemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer