Ga naar hoofdinhoud

Melis van start met LZV

Melis Transport uit Duiven is bezig om de LZV in haar dagelijkse transport te implementeren. Er rijdt inmiddels één LZV, maar dat moeten er op termijn meer worden, bevestigt directeur Marwin Melis aan TTM.nl. Er worden momenteel zeven chauffeurs opgeleid tot LZV-specialist.

Een LZV besturen is niet voor iedereen weggelegd, weten ze bij Melis. Alleen ervaren vrachtchauffeurs die vijf jaar of langer achter het stuur hebben gezeten komen hiervoor in aanmerking. Met het LZV-Certificaat krijgen zij ook 7 praktijkuren bijgeschreven op hun Code 95-verklaring.

Melis Transport zet de LZV voor het stukgoedtransport. “De LZV geeft ons ruimte om efficiënter te werken, ook op de planning. Daarnaast scheelt het natuurlijk CO2 uitstoot en dat komt mooi uit, want wij willen gaan voor de Lean & Green Star”, aldus Marwin Melis. Het opleiden van meerdere LZV-chauffeurs doet vermoeden dat het LZV wagenpark in de toekomst wordt uitgebreid. “Dat is correct”, zegt Melis. “Vorig jaar hebben we diverse Volvo’s FH in gebruik genomen die geconfigureerd zijn om in te worden gezet voor een LZV-combinatie en bijvoorbeeld zijn uitgerust met een aslastindicator.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer