‘Mens onmisbaar in magazijn’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Mens onmisbaar in magazijn’

Magazijnen in ons land groeiden de afgelopen vijf jaar exponentieel. Hoewel ook de automatisering in deze magazijnen toenam, werd de groeiende logistieke operatie vooral opgevangen door mensen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam in opdracht van ondernemersvereniging Evofenedex onder ruim honderd handels- en productiebedrijven.

Nederland telt ruim 100.000 bedrijven met een magazijn. Hier werken zo’n 600.000 mensen – van de heftruckchauffeur die met volle pallets door het magazijn rijdt tot de orderpicker die online bestellingen klaarmaakt voor verzending. Een goed geoliede goederenstroom begint en eindigt daar. Volgens Evofenedex toont het onderzoek aan dat het werken in het magazijn mensenwerk is en vooralsnog blijft.

Uit het magazijnonderzoek blijkt verder dat bedrijven in de chemische en farmaceutische industrie hun magazijnen het efficiëntst inrichten. In magazijnen van bouwbedrijven en autofabrikanten valt er nog veel winst te behalen. Uit het onderzoek bleek dat geen verschil is tussen productiemagazijnen, groothandels of retailers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer