Mensinck Transport mag niet uitbreiden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Mensinck Transport mag niet uitbreiden

Mensinck Transport Mensinck in Middelbeers mag niet uitbreiden. Het bedrijf aan de Kuikeindseweg moet maar verhuizen naar een bedrijventerrein, vindt de provinciale dienst Ruimtelijke Ontwikkeling en Handhaving.

De dienst reageert hiermee op de forse uitbreidingsplannen van het bedrijf. Aannemings-, handels-, en transportbedrijf Mensinck wil een vier keer groter bouwvlak dan er nu is. De uitbreiding bestaat uit een kantoor met magazijn van 700 vierkante meter en een bedrijfshal van 1500 vierkante meter.
 
Volgens de ambtenaren van de provincie is dat onbespreekbaar. Het bedrijf van Mensinck ligt in de groene hoofdstructuur en het is onderdeel van een natuurgebied en leefgebied voor kwetsbare soorten. Het bedrijf mag daar in de huidige opzet wel blijven, maar uitbreiden kan niet.
 
De provinciale dienst schrijft dat in een advies aan de Provinciaal Planologische Commissie, die woensdag over de plannen vergadert. Volgens de provincie hoort een bedrijf van de omvang die Mensinck wil op een industrieterrein thuis.
 

 

Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer