Mercedes-Benz weet alles over Uptime • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Mercedes-Benz weet alles over Uptime

Mercedes-Benz wordt op Transport Compleet vertegenwoordigd door truckdealers Baan Trucks en Wensink Automotive. De altijd goed verzorgde stand van Mercedes-Benz staat in het teken van RoadEfficiency, en in het bijzonder van Uptime.

RoadEfficiency is het motto dat Mercedes-Benz tegenwoordig hanteert om aan transportondernemers te laten zien wat ze kan bieden en hoe trucks van het merk uit Stuttgart zo efficiënt mogelijk operationeel kunnen zijn. Het gaat dan naast total cost of ownership ook om veiligheid en inzetbaarheid. Tijdens Transport Compleet Hardenberg zal daarbij, over inzetbaarheid gesproken, veel aandacht uitgaan naar de connectiviteitsservice Mercedes-Benz Uptime, een belangrijk onderdeel van RoadEfficiency. Uptime is er sinds kort niet alleen voor trucks, maar het bewaakt ook trailers, maar daarover later meer.

24/7
Mercedes-Benz Uptime is de connectiviteitservice van Mercedes-Benz Trucks die continu de staat van het wagenpark controleert. Deze Uptime-service houdt 24 uur per dag de conditie van de trucks van Mercedes-Benz in de gaten. Door continu de technische staat van de truck te meten, kan Uptime ongewenste stilstand voorkomen en blijft het voertuig maximaal inzetbaar. Met dit serviceproduct wil Mercedes-Benz Trucks een nieuwe stap in rendement zetten voor het transportbedrijf.

Optimaal
Door transportondernemingen, trucks en de Mercedes-Benz dealer intelligent met elkaar te verbinden, zorgt Mercedes-Benz Uptime ervoor dat trucks optimaal inzetbaar zijn. Wanneer de sensoren aan de truck een afwijking signaleren, wordt de vrachtwagen afhankelijk van de ernst van de storing naar de eerste werkplaats in de omgeving gestuurd waar de benodigde onderdelen al klaar liggen. Met Mercedes-Benz Uptime kunnen pech onderweg en andere ongeplande situaties waarbij een voertuig stil komt te staan, tot een minimum beperkt worden. Bovendien kunnen werkplaatsbezoeken worden gebundeld voor meer efficiëntie. Zo komt de planning niet in het gedrang en kan een nóg hogere inzetbaarheid van de voertuigen in het wagenpark bereikt worden.

Trailer
Mercedes-Benz Uptime monitort nu niet alleen de truck, maar houdt ook de belangrijkste onderdelen van de trailer in het oog. Dankzij integratie met de trailer kan bijvoorbeeld de status van het luchtdruksysteem onafgebroken worden gecontroleerd. Op basis hiervan wordt er advies gegeven over te nemen maatregelen zoals dat voor de truck al het geval was. In de Mercedes-Benz Uptime klantenportal worden transporteurs geïnformeerd over de vereiste herstelwerkzaamheden voor de trailer. Zo wordt pech of schade door niet tijdig uitgevoerde reparaties aan de trailer voorkomen.

Fuso

Naast de zware vrachtwagens van Mercedes-Benz zal de lichte tot middelzware Fuso Canter ook zijn opwachting maken op Transport Compleet Hardenberg. Dankzij het hoge laadvermogen, de veelzijdige inzetbaarheid en de wendbaarheid is de Canter zeer geschikt voor de hoveniersbranche, landschapsarchitectuur en distributiesector tot aan gemeentewerken en de bouwsector. De geheel elektrische Fuso Canter staat helaas nog niet in Hardenberg, de Canter Eco Hybrid wel. Met de Canter Eco Hybrid biedt Fuso naar eigen zeggen de eerste in-serie-geproduceerde lichte hybride vrachtwagen in Europa. De hybride aandrijving zorgt volgens de producent voor een tot 23 procent lager brandstofverbruik en CO2-emissie.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer