Mercedes presenteert Actros Trust Edition • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Mercedes presenteert Actros Trust Edition

Mercedes-Benz presenteerde op de IAA internationaal de slogan ‘Trucks you can trust’. Om die woorden kracht bij te zetten is er nu de Actros Trust Edition, een special edition waar het merk met de ster bijzonder trots op is.

Mercedes-Benz Actros Trust EditionDe Trust Edition is een Actros 1860 waarvan het design zowel historische details als toptechnologie bevat. De speciale Actros is gebouwd bij Proceda in Weissach, niet ver van Stuttgart. “We bouwen al vijftien jaar prototypes, maar dit is zonder twijfel ons grootste project”, aldus teamleider Jörg Rudolf van Proceda.

De cabine van de Trust Edition is groen, het chassis is rood en het interieur heeft bordeauxrode elementen. Dat zijn kleuren die lang geleden werden gebruikt voor bedrijfsvoertuigen. Het moet een hommage zijn aan de historie van Mercedes-Benz. Verder opvallend aan de buitenzijde zijn de matzwarte wielen en de chromen accenten in de grille. Prominent op het dak staat een unit met vier lampen.
Het interieur wordt gekenmerkt door de veelvuldige toepassing van rood leer. Op het stuur, op de stoelen, op de deuren en op de vloer, maar door de tint wordt het nooit schreeuwerig. Voor het honingraatpatroon van het leer is een speciale naaimachine gebruikt door Proceda. Het groen van de lak komt terug in de bekleding van het dashboard bij de chauffeur. Het bed heeft is bedekt met een alcantara cover. Het instrumentenpanel boven het bed is versierd met chroom.

Kortom, een uiterst luxueuze versie van de Truck of the Year 2009. Mercedes-Benz Nederland kan nog niet met zekerheid zeggen of de truck ook in Nederland leverbaar wordt. “Maar als we vernemen dat er voldoende vraag is, gaan we ons daar natuurlijk volop voor inzetten”, aldus een woordvoerder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer