Merwedebrug nog zeker zes weken dicht • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Merwedebrug nog zeker zes weken dicht

Rijkswaterstaat heeft bekend gemaakt zaterdag aanstaande te starten met de reparaties aan de Merwedebrug. Het verbod voor zwaar verkeer (zwaarder dan 3.5 ton)  zal naar verwachting nog zeker zes weken duren.

TLN en EVO vinden dat het nog erg lang duurt voordat de brug weer voor het zware verkeer wordt vrijgegeven, gezien de grote economische schade voor de sector transport en logistiek. Wel zijn de organisaties tevreden over de besluitvaardigheid van Rijkwaterstaat. De afgelopen week is intensief overleg gevoerd en zijn relatief snel alle mogelijke opties, en de gevolgen daarvan, in beeld gebracht en afgestemd.

TLN en EVO gaan met Rijkswaterstaat om tafel om de regeling voor schadevergoeding te bespreken. De regeling moet recht doen aan de forse economische schade die met name vervoerders en verladers in de omgeving van de brug hebben geleden. Het gaat hier om minimaal 500.000 euro per dag voor de hele sector.

De communicatie is de afgelopen dagen verbeterd. TLN en EVO verwachten dat het aantal chauffeurs dat nog niet van het vrachtverbod weet daarmee snel afneemt. Daarmee komt ook de mogelijkheid om de linker rijstroken van de A27 weer open te stellen snel in beeld. Hopelijk kunnen zo de dagelijkse vertragingen op de A27 worden beperkt.

Op advies van TLN en EVO kijkt Rijkswaterstaat of geplande werkzaamheden op omleidingsroutes zoveel mogelijk uitgesteld kunnen worden, totdat de Merwedebrug weer beschikbaar is voor alle verkeer.

Tot slot willen TLN en EVO op korte termijn een inventarisatie van de kwaliteit van andere bruggen viaducten en kunstwerken in Nederland en een plan van aanpak indien wegen of andere bruggen plotseling afgesloten voor langere tijd moeten worden afgesloten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer