Michelin: nieuw gamma X Multi banden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Michelin: nieuw gamma X Multi banden

Bandenfabrikant Michelin belooft bij haar nieuwe generatie X Multi banden, geschikt voor korte tot middellange afstanden, dat deze 15 tot 20 procent meer kilometerrendement hebben dan de huidige X MultiWay 3D.

De nieuwe banden zijn ontwikkeld om tegen de laagste kostprijs per kilometer, vanaf de eerste tot en met de laatste millimeter restprofiel, een uitstekende grip onder alle weersomstandigheden te bieden. Ze zijn vanaf april beschikbaar in vier belangrijke afmetingen: 315/70 R 22.5 (één voor alle posities en één voor de aandrijfas) en 385/55 R 22.5 (één voor de stuuras en één voor de draagas). Verdere uitbreiding van het aanbod is gepland voor september 2017, met de 295/60 R 22.5 en 315/60 R 22.5 X Multi D.

Michelin heeft bij de nieuwe banden technologieën als Regenion, InfiniCoil, PowerCoil en Carbion toegepast. Het beheer van de vloot en van de banden wordt vereenvoudigd doordat in elke X Multi band een RFID chip is ingebouwd. Zo biedt deze serie toegang tot een aantal digitale diensten waarmee de individuele banden kunnen worden geïdentificeerd, het beheer van de vloot en de voorraad kan worden verbeterd, en operationele werkzaamheden beter traceerbaar zijn.

De Regenion technologie is niet nieuw maar wel nog even het vermelden waard. Regenion bestaat uit groeven die zichzelf, dankzij3D-metaalprinting technologieën, kilometer na kilometer kunnen vernieuwen. Ze bevatten verborgen groeven, die geleidelijk tevoorschijn komen als het loopvlak slijt. Daardoor behoudt de band – ongeacht de omstandigheden – zijn grip, tractie en veiligheid totdat hij aan het einde van zijn leven is gekomen.

Serge Lafon, Directeur Productlijn Vrachtwagenbanden en Busbanden, zegt hierover het volgende: “De nieuwe Michelin X MULTI banden bieden uitzonderlijk goede grip en een aanzienlijk langere levensduur tegen dezelfde kosten als hun voorganger. Daarmee onderstrepen ze de inzet van Michelin om klanten de laagste TCO (Total Cost of Ownership) te kunnen garanderen.”

De Michelin X Multi banden komen in diverse maten beschikbaar, maar niet allemaal tegelijk. De planning is als volgt.

Direct:

385/55 R 22.5 Michelin X MULTI F

315/70 R 22.5 Michelin X MULTI Z

315/70 R 22.5 Michelin X MULTI D

385/55 R 22.5 Michelin X MULTI T2

– September 2017:

295/60 R 22.5 X MULTI D

315/60 R 22.5 X MULTI D X

– Eerste kwartaal 2018:

315/70 R 22.5 X MULTI D Remix

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer