Ga naar hoofdinhoud

Wáberer verkoopt Waberer’s

Georgy Wáberer, naamgever en oprichter van het gelijknamige transportconcern, heeft zijn resterende aandelen in Waberer’s International Nyrt. Verkocht aan private equity bedrijf Mid Europa Partners. Dat had al 56,8 procent van de aandelen, maar krijgt nu 97,1 procent in handen. De aandelentransactie moet nog wel worden goedgekeurd door mededingingsautoriteiten.

waberer-gyorgy-600x400Georgy Wáberer heeft besloten om terug te treden na 35 jaar succesvol het bedrijf te hebben opgebouwd. De verkoop van de aandelen hangt samen met zijn ‘pensioen’. Mid Europa was Wáberers financiële partner sinds 2011. In die tijd groeide het bedrijf van 2300 naar 3500 voertuigen, van 4000 naar 6000 man personeel en steeg de omzet met 60 procent naar 520 miljoen euro. Er werden diverse vestigingen in Europa geopend, waaronder in Nederland.

“Wij danken de heer Wáberer voor zijn bijdrage aan het  opbouwen van de grootste Europese vervoerder. Wij zijn er klaar voor om Waberer’s te ondersteunen in de volgende fase van groei en verheugd dat we dat kunnen doen in samenwerking met het huidige managementteam”, aldus Nikolaus Bethlen, manager van Mid Europa’s kantoor in Boedapest.

Ferenc Lajkó, vice-CEO en beoogd opvolger van Georgy Wáberer: “We zijn blij dat we ons partnerschap met Mid Europa kunnen voortzetten en kijken er naar uit om de internationalisering van de ‘Hongaarse Kampioen’ verder te bespoedigen en in te spelen op de groeipotentie op de Europese transportmarkt.”

3 reacties op “Wáberer verkoopt Waberer’s

 • T Veerman

  Hoe kan je zo groot worden? Als je voor een appel en een ei een voormalig staats bedrijf koopt je vrij binnen de EU kan bewegen en Hongaarse lonen betaalt.
  Dus laag ten opzichte van de Westerse bedrijven en daar door heel ceel werk binnen harkt omdat je dat veel goedkoper kan doen.
  Daarom hebben Westerse bedrijven het heel moeilijk en verliezen heel veel markt aandeel in het internationaal transport.
  En dat dankzij die zaagsel koppen van de EU in Brussel die zonder eerst eens na te denken hoe dat nu moet met die lage lonen landen voordat je ze toe laat bij de EU.
  In een paar jaar tijd zo,n mega bedrijf met dank aan de EU,dat Westerse bedrijven dat niet kunnen volhouden zal ze blijkbaar een zorg zijn.
  Brussel concurrentie prima maar dan op basis van gelijkwaardigheid.

  1. Bart

   Niks meer aantoe tevoeggen jij weet waar je overpraat

 • Jan Klepzeiker

  Ik kijk nu toe, hoe de transportsector naar de klote aan het gaan is. Reken er maar niet op, dat die zogenaamde geleerde zakkenvullers iets er aan gaan doen, dan die hersenloze platkoppen (rijden kunnen ze niet) naar het westen lokken, omdat de Nederlandse chauffeur, zogenaamd niet meer wil, ondertussen steelt die platkop het beleg van onze boterham, en binnenkort ook nog je boterham.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer