Milieuzones haken aan bij PIEK • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Milieuzones haken aan bij PIEK

Nederlandse gemeenten die het milieuconvenant getekend hebben gaan in 2008 op grote schaal aan de slag met de inzet van PIEK-producten. De gemeenten willen hun plannen zodanig in vullen dat hun stedelijke distributie efficiënter en dus schoner wordt. Dat meldt SenterNovem.

Op basis van de ervaringen in 2007 is een checklist-aanpak ontwikkeld. Deze nieuwe aanpak is in januari succesvol beproefd in de steden Rotterdam, Roosendaal en Apeldoorn. SenterNovem zal in beginsel bij de top 30 gemeenten en grote verladers/vervoerders eenmalig de aanpak toepassen. De nieuwe aanpak is erop gericht dat er een netwerk van contactpersonen bij gemeenten en verladers ontstaat.
 
Tijdens de BedrijfsautoRAI zijn de voorlopige uitkomsten inzake de PIEK-pilots gepresenteerd. In februari 2008 verschijnt het rapport met de definitieve uitkomsten. Daar zit ook de checklist bij. Het rapport kan bij SenterNovem worden opgevraagd door een e-mail te sturen.
 
De belangstelling voor PIEK in binnen- en buitenland is nog steeds groeiende. Groot-Brittannië heeft de PIEK-standaard overgenomen en ingesteld als norm voor geluidsarm distribueren. Op de Commercial Vehicle Show zal er een symposium zijn over geluidsarme bevoorrading. Op de Carrosserie Vakdagen in Hardenberg wordt er ook aandacht besteed aan PIEK. Op 2 april wordt er tijdens de beurs weer een symposium rond PIEK georganiseerd.

 

Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer