Ga naar hoofdinhoud

Miljoen euro voor versterking logistiek Twente

Het ministerie van OC&W stelt wederom een subsidie ter beschikking voor onderwijsvernieuwing. Deze keer hebben ROC van Twente, overheid, de regionale transportbedrijven en de vmbo-scholen de handen ineen geslagen voor innovaties in de regio. Met deze subsidie kunnen ROC van Twente en hun samenwerkingspartners de positie van Twente als top logistieke regio verder versterken. Het totaalbedrag dat wordt geïnvesteerd overstijgt het miljoen euro.

kartel_geldBinnen het samenwerkingsverband OT&L richten ROC van Twente en de Twentse transportbedrijven een nieuw opleidingscentrum op. In Rijssen wordt naast de opleiding Chauffeur wegvervoer de opleiding Logistiek medewerker opgestart. Dezelfde opleidingen worden in Oldenzaal op een nieuwe locatie opgestart. Hiermee wordt voorzien in de steeds groter wordende vraag naar personeel. Door de steeds groter wordende uitstroom van gekwalificeerd personeel, dreigt een tekort te ontstaan aan goed opgeleide vakkrachten.

Door het verspreiden van de opleidingslocaties zitten aankomende vakkrachten dichter bij de bedrijven in de logistieke branche. Waardoor de aansluiting van onderwijs met het bedrijfsleven wordt geoptimaliseerd.

Scholing van docenten en leermeesters is cruciaal voor het praktijkonderwijs. Ook in de logistieke branche. Belangrijk speerpunt binnen OT&L is het up-to-date houden van kennis. Zowel voor leermeesters en praktijkopleiders als voor docenten van ROC van Twente en de vmbo-scholen. Gezamenlijk wordt een programma ontwikkeld om zowel stageopdrachten als docentenstages vorm te geven.

Agere: nieuw Vakcentrum voor Transport, Logistiek en MobiliteitBinnen OT&L wisselen docenten en professionals uit het bedrijfsleven hun kennis uit met studenten. De student hoeft niet op zoek naar een leer-werkplek. Die regelt het opleidingscentrum voor de studenten. Na het behalen van het diploma kan de werknemer gegarandeerd aan de slag binnen het vakgebied bij een van de lidbedrijven. In 2015 is op de locatie Morsweg in Rijssen al gestart met de eerste klas.

De provincie Overijssel en de betrokken gemeenten Rijssen-Holten, Oldenzaal en Enschede zijn erg blij met het initiatief van de bedrijven en scholen. Zij onderschrijven het belang van de werkgelegenheid in de transport en logistiek en ondersteunen het project met een gezamenlijke bijdrage van 350.000 euro. Het bedrag van de subsidie bedraagt ruim 350.000 euro. Ook het regionale bedrijfsleven investeert zo’n 350.000 euro, waarmee de totale investering op ruim 1.050.000 euro komt.

De bedrijven die onder andere een bijdrage leveren in het project zijn: vanuit de regio Rijsen-Holten: Müller Fresh Food Logistics, Nijhof-Wassink, Pultrum, P&K, Baan Rijssen, Brinks, Dekker Rijssen, Leverink Transport, Teunis, Ten Brinke, WTR Wessels Rijssen. Vanuit de regio Oldenzaal-Enschede: Beijer Transport & logistics, Heisterkamp Transportation Solutions, HST Groep, Huuskes, De Monnik dranken, Kuipers Logistics, VSW Expeditie, Grolsch, Rhenus Logistics, Steghuis Transport Twente, Bleckmann, Willem Dijk groente en fruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer