Ga naar hoofdinhoud

Minder tol voor Euro 5 in Londen

Transporteurs met Euro 5 trucks en bestelauto’s betalen vanaf oktober dit jaar minder geld voor toegang tot de Londense milieuzone. Dat is het gevolg van een stevige campagne van de Freight Transport Association (FTA).

Wie naar binnen wil, moet in de buidel tasten

In plaats van 8 Britse ponden betalen Euro 5 trucks vanaf 27 oktober 2008 nog maar 6 pond per dag om Londen in de te mogen. Dit geldt echter alleen voor trucks met een OBD-unit (On Board Diagnostics), die niet op alle Euro 5 modellen aanwezig zijn. De eerste Euro 5 trucks hadden niet allemaal OBD.

Trucks die als brandstof LPG of CNG hebben blijven een korting van 100 procent houden tot 11 januari 2010. Daarna krijgen zij hetzelfde zesponds tarief als de diesel Euro 5 trucks.

Bestelauto’s tussen 1,2 en 3,5 ton die voldoen aan Euro 5 krijgen ook een tarief van zes pond per dag, maar dit duurt tot 1 januari 2012. LPG of CNG bestelauto’s worden eveneens honderd procent vergoed.

Gordon Telling, hoofd beleid van FTA voor Londen en Zuid-Engeland: “Dit is uitstekend nieuws voor transporteurs die bewust met het milieu omgaan en de luchtkwaliteit willen bevorderen. Een kleine transporteur met minder dan tien voertuigen kan nu tot 1000 pond besparen op elke Euro 5 truck die hij Londen in stuurt. Het is jammer dat de nieuwe regels nog niet gelden voor de oudste Euro 5 trucks zonder OBD, maar wij blijven ons hard maken dat ook zij onder de nieuwe regeling komen te vallen.


Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer