Ga naar hoofdinhoud

Ministerie roept rijscholen op Code 95-golf op te vangen

Rijschoolvertegenwoordiger Bovag heeft vorige week met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gesproken over de wetswijziging rond Code 95 en de gevolgen daarvan. Er lijkt niet te ontkomen aan bijscholing voor oudere chauffeurs. Het ministerie roept de opleiders op om zich voor te bereiden en relevante nascholing aan te bieden.

Dat meldt Bovag op haar website. Bovag is samen met onder meer vertegenwoordigers van de transportsector op gesprek geweest bij de directie van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat om te praten over Code 95. Jos van den Broek, branchemanager Bovag Rijscholen: “Daar hebben we allereerst de nieuwste feiten boven tafel gekregen zodat we onze leden goed kunnen informeren. Ook om in te schatten wat deze nascholing betekent voor de capaciteit van rijscholen.” Het ministerie roept de opleiders op om zich voor te bereiden en relevante nascholing aan te bieden.

De plannen van de minister hebben stof doen opwaaien in de transportbranche, waar momenteel een groot personeelstekort heerst. De branche vreest dat oudere chauffeurs af gaan haken als zij de verplichte nascholing moeten volgen. Er wordt ook gekeken of het mogelijk is om gepensioneerde chauffeurs terug te halen in de branche. Bovag vindt dat verkeersveiligheid en de kwaliteit van nascholing voorop moeten blijven staan. Jos: “We zien ook oplossingen in het wegwerken van de examenachterstanden bij het CBR, waardoor sneller nieuwe chauffeurs de branche in kunnen stromen. Daarover zijn we ook met de overheid en CBR in gesprek.”

Bron: Bovag

2 reacties op “Ministerie roept rijscholen op Code 95-golf op te vangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer