Ga naar hoofdinhoud

Mitsubishi: voor 99 euro een roetfilter

In het streven naar zo schoon mogelijke auto’s en productiemethoden is Mitsubishi Motor Sales Nederland onlangs een twee maanden durende, landelijke campagne voor roetfilters gestart. Tot eind april kunnen eigenaars van de meeste dieselaangedreven Mitsubishi’s (bouwjaar vanaf 2000) voor maar € 99,- een RDW-goedgekeurde, retrofit roetfilter laten monteren.

Bijna alle nieuwe Mitsubishi´s uitgerust met een dieselmotor worden standaard voorzien van een roetfilter. Ook een achteraf ingebouwd filter (‘retrofit’) zorgt er voor dat de minuscule, schadelijke roetdeeltjes die bij de verbranding van diesel vrijkomen, worden opgevangen.
 
De roetvrije campagne is gericht op de Mitsubishi-rijder met een dieselaangedreven auto (bouwjaar vanaf 2000) die met een dergelijk filter kan worden uitgerust. Alle betreffende eigenaren, zijn inmiddels per brief uitgenodigd om voor maar € 99,- een diesel partikel filter te laten monteren bij hun dealer. De inbouw neemt slechts een half uur in beslag. Bovendien wordt ook meteen 5 jaar of 80.000 km garantie op de werking van het filter gegeven.
 

Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer