‘MKB Rijnmond lijdt 430 miljoen euro schade door truckkartel’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘MKB Rijnmond lijdt 430 miljoen euro schade door truckkartel’

Alleen al in de regio Rijnmond hebben gedupeerde MKB’ers 430 miljoen euro schade geleden door het truckkartel. Dat beweert bemiddelaar MKB-Claim, dat dinsdag 8 mei een informatieavond in Rotterdam organiseert voor ondernemers die zijn gedupeerd. Belangstellenden kunnen gratis de bijeenkomst bijwonen voor informatie en advies.

De specialisten van MKB-Claim geven uitleg over de werking van het kartel, welke schade ondernemers hebben geleden en wat ondernemers moeten doen om hun schade vergoed te krijgen. De truckfabrikanten vormden tussen 1997 en 2011 een kartel waarin zij onder meer verboden prijsafspraken maakten. Volgens berekeningen van MKB-Claim bedraagt het schadebedrag alleen al voor gedupeerde ondernemers in Rijnmond circa 430 miljoen euro.

Claimspecialist mr. Simon Zuurbier: “De schade per truck bedraagt al snel 10.000 euro. Aan de fabrikanten (DAF, Daimler, Volvo, Renault, Iveco en Scania) werd een boete van in totaal 3,8 miljard euroopgelegd. Ondernemers krijgen daar niets van, zij moeten zelf actie ondernemen om hun schade vergoed te krijgen.” MKB-Claim heeft berekend dat bedrijven in Rijnmond 43.000 trucks hebben aangeschaft die totaal een schade van circa 430 miljoen euro opleveren.

De informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 8 mei 19.30 uur in Van der Valk Rotterdam Blijdorp, Energieweg 2, 3041 JC Rotterdam. De avond start met een presentatie. Daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het verkrijgen van persoonlijk advies. Tenslotte zal er een exclusieve voorvertoning van een nieuw nummer van Henk Wijngaard over het truckkartel te zien zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer